Lummav galerii: Tallinna kaunid katusekorterid

Kristel Trell
, Kodu.postimees.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna katusekorterite puhul rõhutatakse ennekõike suurepäraseid vaateid, paistku aknast siis Nõmme rohelus, merepiir või vanalinn.

Foto: KV.EE

Tõelist luksust lubab 145 m2 suurune läbi kahe korruse ehitatud kolmetoaline katusekorter vanalinnas Vene tänaval, mille eest küsitakse 419 000 eurot.

Foto: KV.EE

Imelisi vaateid lubab terrassiga 197.2 m² suurune läbi kahe korruse ehitatud miljonikorter Raekoja platsi nurgal ehk Mündi 2/Raekoja plats 10/Saiakang 1. Korter asub maja viimasel, 5. korrusel,  hinnaks on 1,2 miljonit (6 085 €/m2). Korteri esimesel tasapinnal paikneb esik suure seinakapiga, ruumikas ja valgusküllane avatud elutuba koos avatud köögiosaga, kamin, mis eraldab elutoast avatud kabineti, duširuum ja tualett koos olmekapiga. Teisel tasapinnal paiknevad 2 magamistuba, millest mõlemal on oma tualetiga duširuum ja suured garderoobikapid. Suurem magamistuba on koos avatud vannitoa osaga (lisaks eraldi dušš ja tualett), millest omakorda pääseb avatud 20m2 suurusele terrassile.

Foto: KV.EE

Iusat elu vanalinnas lubab 145m2 suurune ja samuti läbi kahe korruse ehitatud katusekorter Pikal tänaval mille eest tuleb ostjal välja käia 369 000 eurot.

Foto: KV.EE

Kes kesklinnas vaadet city'le nautida soovib, sellele lubab kolmetoaline penthouse Liivalaia 21 suisa 70m2 suurust terrassi, kuhu pääseb nii elutoast kui ka vannitoast. 137m2 suuruse korteri eest hoone 8. korrusel tuleb ostjal tasuda 440 000 eurot.

Foto: KV.EE

Väliruumiga võib uhkustada ka 33 ruutmeetri suurusese terrassiga ja 66,4m2 penthouse-stiilis korter Kadriorus Vilmsi tänaval.

Foto: KV.EE

Merevaatega peibutab aga Suur-Patarei 2 asuva Reederi Residentsi täielikult möbleeritud katusekorter, mille kõikidest akendest saab nautida vaateid merele, sadamale, kesklinnale ja vanalinnale. Hind on mõistagi vastav: pea 200m2 suuruse korteri eest tuleb välja käia veidi alla miljoni ehk 998 000 eurot.

Foto: KV.EE

Pelgulinna ja Kalamaja piirile on kerkimas täiesti uus elukeskkond – Rohu Kvartal. Privaatse ja turvalise sisekvartali esimeses etapis rajatakse 3 identset madala energiakasutusega kortermaja, mis valmivad suvel 2016.

Foto: KV.EE

Neljatoaline, 89m2 suurune katusekorter maksab seal 229 900 eurot, katusekorteril on lõunasuunale avanev 14,3 m2 terrass.

Foto: KV.EE

Mõnusat Nõmme keskkonda luba ostjale endise Kivimäe sauna hoone aadressil Sihi 122, mis tänavu kortermajaks ümber sünnib.

Foto: KV.EE

Selles majas maksab 61,3 m2 suurune kolmetoaline korter viimasel korrusel 140 000 eurot.. Tegemist on õdusa katusekorteriga, mille aknad avanevad lõuna- ja õhtupäikesele. Korteris on üks suurem magamistuba ja teine väiksem, mis sobib nii lastetoaks kui kodukontoriks. Katusekorruse laed ulatuvad üle 4 meetri, tänu sellele on korter mõnusalt avar ja valgusküllane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles