Riik soovib Kuressaares pakkuda vaimupuudega inimestele kogukonnaelamist (1)

Kristel Trell
, Kodu.postimees.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolm aastat tagasi avati Tapal kogukonnaelamine Tapa Kodu. Kuuest majast koosnevas külakeses elab 60 vaimupuudega ja psüühiliste erivajadustega inimest, kes varem elasid enamasti suurtes erihooldekodudes.
Kolm aastat tagasi avati Tapal kogukonnaelamine Tapa Kodu. Kuuest majast koosnevas külakeses elab 60 vaimupuudega ja psüühiliste erivajadustega inimest, kes varem elasid enamasti suurtes erihooldekodudes. Foto: Mihkel Maripuu

Kuressaare elanikke teeb murelikuks riigi soov rajada linna mitu keskust, mis hakkavad vaimupuudega inimestele pakkuma ööpäevaringset erihooldust või kogukonnaelamise teenust, kirjutab Saarte Hääl.

ASi Hoolekandeteenused esitas esmaspäeval linnavalitsusele detailplaneeringu algatamise taotluse, mille kohaselt kerkiks Ida-Niidu elurajooni erihooldekodu hoone umbes 20 inimesele. Ida ja Kirde tänava ristil asuvale kinnistule rajatav asutus hakkaks vaimupuudega inimestele pakkuma tugiteenuseid igapäevaeluga hakkama saamiseks. Veel 20 inimese tarbeks on plaanis osta ja renoveerida majad või korterid, kus hakatakse pakkuma kogukonnaelamise teenust.

Möödunud aastal kohtus AS Hoolekandeteenused esindaja Kuressaare linnavalitsusega, kus tutvustas oma plaane ja eesmärke ning tundis huvi, kas linnal on pakkuda uue kodu rajamiseks sobivaid asukohti. Lisaks Ida ja Kirde tänava ristmikule jäi kaalukausile ka endine Riigiarhiivi kinnistu.

«Paraku arhiivi funktsioonide täitmiseks rajatud hoone ei vasta meie vajadustele. Seega langes valik tühjale kinnistule, kuhu saame rajada just sellise funktsionaalsusega hoone, mis vastab meie klientide vajadustele,» ütles AS Hoolekandeteenused kinnisvaradirektor Karl Mänd Saarte Häälele. Linnvalitsus, kes on küll ametis olnud sotsiaalteenuste pakkumise ümberkorraldamisega, ei ole kõnealust teemat seni pidanud vajalikuks avalikkusega jagada. Linnavolikogu opositsioonilise Reformierakonna fraktsiooni esimees Jaanus Tamkivi on plaani üle hämmingus.«„Milleks küll on vaja ühiskonnas probleeme juurde tekitada?» küsis ta.

Loe lähemalt ajalehest Saarte Hääl.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles