Seitse asja, mida tuleks pesta iga päev (2)

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Enne kui lähed vihast keema loe edasi, miks tuleks mõnd eset majapidamises pesta iga päev. Tänu nendele töödele muutub kodus väga palju.

Käterätikud

Köögi käterätt ei pruugi iga päev kõige mustem tunduda, kuid üks hiljutine uuring tõestas vastupidist. Ühed kõige räpasemad esemed kodus on köögi ja vannitoa käterätikud, mida kasutatakse päeva jooksul korduvalt. Käterätte peaks pesema iga paari päeva järel, suurema pere puhul isegi iga päev, vahendab Woman’s Day. 

Köögilett

Kui hakkad täpsemalt järele mõtlema, mis sa köögipindadele päeva jooksul asetad (võtmeid, reklaam- ja ajalehti, käekotti) ning võtad arvesse ka saiapuru, toidukübemeid ja muud kraami, mis sinna tekib, saad isegi aru, kui soodne kasvulava on see bakteritele. Köögipindu peaks lapiga pesema iga päev. Pealegi tuleb jälgida, et sama lapiga ei pestaks kodus teisi kohti, mis võib põhjustada ristsaastumist.

Dušikabiini seinad

Dušikabiini seinad vajavad sagedast pesu eelkõige seepärast, et mida harvem neid pesta, seda raskem on neilt katlakivi ja seebi jääke maha saada. Pärast enda pesemist tõmba seinad kaabitsaga kuivaks, et vältida hallitusplekkide teket. 

Kraanikauss

Võiks arvata, et pärast käte või nõude pesemist saab ka kraanikauss loputamisega puhtaks. Kahjuks pole see tõsi, sest nii hoopis kinnituvadki mustus ja bakterid kraanikausi külge. Kõige puhtamaks saad kraanikausi valgendiga. 

Mustad nõud

Siililegi selge, et kui mustad nõud jätta kuivama, meelitavad need ligi putukaid ning järgmisel päeval tuleb mustus raskemini lahti. Pese nõud kohe või aseta need nõudepesumasinasse järgmist pesukorda ootama. 

Kohvimasin

Tavaliselt tehakse kohvimasinaga vähemalt üks kannutäis kohvi päevas, kuid paljud pesevad seda liiga harva. Tegelikult tuleb kohvikannu ja teisi eemaldatavaid osi pesta iga päev, sest muidu hakkavad selles kergesti arenema hallitus ja bakterid. Loputa need kohvist, sodist ja õlist puhtaks leige vee all ning kasuta lisaks nõudepesuvahendit. Enamikke kohvimasina osi saab pesta ka nõudepesumasinas. Soojendusplaadile tilkunud kohviplekid pühi lapiga ära, sest muidu lähevad need kärssama ja kahjustavad plaati.

Köögipõrand

Süüa tehes on pea võimatu vältida toidukübemete kukkumist põrandale. Need on oivalised palukesed kutsumata külalistele, kes võivad jäädagi käima uut toidukorda otsima. Seda saab hõlpsasti vältida, kui pühid õhtul põranda üle mopi või harjaga. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles