Vana Veskimöldre kõrvale kerkib uus (1)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saue vallavanem Andres Laisk ütles ERRile, et kavandatav tehas on üsna suur, seal hakatakse tootma klaastooteid.
Saue vallavanem Andres Laisk ütles ERRile, et kavandatav tehas on üsna suur, seal hakatakse tootma klaastooteid. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna ja Saue valla piiril oleva Veskimöldre asumi kõrvale kerkib sõsarasum Veskimöldre 2, mis peaks valla elanike arvu kasvatama umbes kümnendiku võrra.

«Veskimöldre detailplaneering sai eelmise aasta lõpus valmis. Samuti lõpetatakse koostöös maanteeametiga käesoleva aasta jooksul ära Juuliku-Tabasalu maantee Saue valda läbiv lõik, mis loob sinna mugava ligipääsu,» rääkis Veskimöldre 2 arendava Brave Capitali juhatuse liige Veljo Kuusk.

«Praegu on Saue valla elanike arv 10 500 ja Veskimöldre arendus suurendab seda umbes kümne protsendi võrra,» tõdes Saue vallavanem Andres Laisk.

Kogu arendatava ala suurus on Kuuse sõnul sada hektarit, millest elamukrunte on 70 hektarit.

«Oleme koostöös vallaga plaaninud krundi ka lasteaia või põhikooli jaoks ning oleme lubanud selle rajamisele õla alla panna. Samuti oleme näinud ette kohad sportimisvõimalustele, mänguplatsidele, jooksuradadele. Veskimöldre esimese etapiga seob uut arendust maanteealune kergliiklustunnel,» rääkis ta.

Kahe asumi vahel on mõned ärimaa krundid, kuhu Kuuse sõnul võiks mahtuda näiteks tankla, toidukauplus ja mõni söögikoht.

Kesklinna 20 minutiga

Uude Veskimöldresse on ette nähtud 159 eramut ja 91 ridaelamuboksi.

«Sel nädalal kuulutasime välja hanke maanteest ülespoole jääva osa katmiseks teevõrgu, gaasitrassi, vee- ja kanalisatsioonivõrgu ning sidekaablitega. See peaks valmima selle aasta lõpuks, samal ajal maanteeameti kavandatava teega,» lausus Kuusk.

«Sügisel teeme hanke kogu ülejäänud osa infrastruktuurile, mis peaks valmima järgmise aasta sügiseks. Siis peaksid valmis olema ka esimesed elamud.»

Kuusk lisas, et autoga jõuab Veskimöldre piirkonnast kesklinna või lennujaama paarikümne minutiga. Viieminutilise sõidu kaugusel on Laagri Maksimarket ja Rimi, kaheksa minuti kaugusel näiteks Rocca al Mare kaubanduskeskus ja kool.

Topi liiklussõlme tehnilise projekti teinud K-Projekti juhatuse liikme Merike Rannu sõnul käib Veskimöldre ümbruses ka liikluses pidev areng.

«Topi liiklussõlm saab kena jätku Laagri ümbersõiduga, mis võimaldab suurepärase ühenduse linnaga, Veskimöldre tänase piirkonna ja Laagriga. Edasi on maanteeametil plaanis ja praegu juba ehitushankes Juuliku liiklussõlm, mis tuleb mitmetasandiline ja võimaldab mugava ühenduse Tallinna ringteega ehk Saku ja Ülemiste piirkonna ja kogu Narva suunaga,» loetles ta.

«Pikemas perspektiivis ehitatakse välja ka Harku liiklussõlm. Tallinnas on koostamisel Haabersti liiklussõlme lahendus, mis teeb kindlasti ka sealtkaudu linna sõitmise tunduvalt mugavamaks,» lisas ta.

Põhikool ja lasteaed

Laisk ütles, et Veskimöldre 2 on tähelepanuväärne ka erasektori, valla ja maanteeameti tiheda koostöö tõttu.

«Oluline osa sellest on Laagri ümbersõit, mille projekteerimisel on tehtud koostööd arendajaga, selle elluviimisel aga töötame koos maanteeametiga. Ühelt poolt korraldatakse liiklus nii, et elanikel oleks piirkonnale väga hea ligipääs ja kiired ühendused magistraalteedega. Teiselt poolt korraldatakse liiklust piirkonnas tervikuna. Kindlasti on oluline ka see, et koostöös arendajaga ja tema abiga finantseerimisel valmivad põhikool ja lasteaed,» rääkis vallavanem.

«Kohe kuulutatakse välja ka Veskitammi tänava väljasõidu hange. Koostöös maanteeametiga on meil ka see ümber projekteeritud ning sinna tuleb uus liikluslahendus, mis teeb linnasuunalise liikluse kogu piirkonna jaoks palju mugavamaks,» lisas Laisk.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles