7 pisiasja, mis su hommikud kohutavaks muudavad, ja kuidas neid vältida

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõtle hommikused toimetused läbi.
Mõtle hommikused toimetused läbi. Foto: SCANPIX

Hea hommikurutiin on oluline selleks, et päev korralikult käima saada. Nende seitsme pisiasja vastu eksimine aga muudab kokku su hommikud kohutavaks.

Huffington Post selgitab, mida  me hommikuti valesti teeme. 

Ebarealistlik äratus

Pidev äratuse edasilükkamine on kindel viis päeva vasaku jalaga alustada. Vähe sellest, et tõenäoliselt jääd nii kõikjale hiljaks, mõjub äratuse edasilükkamine halvasti ka sinu tervisele. Tukkumine, ärkamine ja jälle tukkumne häirib su aju ja garanteerib, et tunned end terve ülejäänud päeva unisena. Seega mõtle läbi, millal sa tegelikult ärkama pead, ja säti äratus sellele kellaajale ning ärka kohe.

Teleri sisselülitamne

Kõik teavad, et uinumiseelne telerivaatamine mõjub halvasti ööunele, aga vähesed on kursis, et sama häirivalt mõjub teler hommikuti. Hommikuprogrammid on tihti kaasahaaravad ja meelitavad end vaatama, mistõttu jääd graafikust maha ja kipud hilinema.

Segamini vannituba

Kui vannitoas on raske leida esemeid, mida hommikuseks valmissättimiseks vajad, kulub seal kindlasti palju kauem aega. Püüa luua mingi süsteem või vähemasti organiseerida need asjad, mida igapäevaseks kasutamiseks vajad.

Pesupesemise edasilükkamine

Üks põhilisi hommikusi ebameeldivaid üllatusi on avastus, et puhast pesu ei ole. Püüa sisse viia pesupesemisrutiin ja seda järgida, nii tagad, et sa pole kunagi olukorras, kus sul pole puhast aluspesu, sokipaari või särki. Samuti võiksid riided valmis sättida eelmisel õhtul.

Köögi koristamata jätmine

Päev ei saa hästi alata, kui pead kohvi ja hommikueinet valmistama köögis, mis eelmisest õhtust veel koristamata on. Esiteks rikub see tuju, teiseks tuleb hommikul kraamimisele aega kulutada, nii et sama hästi võiksid seda teha juba õhtul.

Lõunasöögi pakkimisega viivitamine

Lõunasöögi eelmisel õhtul valmispanemine hoiab hommikul tublisti aega kokku ja tagab, et sa einet mingil juhul ei unusta. Lisaks saab lõuna tõenäoliselt ka tervislikum, kui valmistad selle õhtul kiirustamata.

E-kirjade kontrollimine

Seisa kiusatusele vastu! Sellele, kuidas esimese asjana ei tohiks hommikul kontrollida oma meili või sotsiaalmeediakontot, on pühendatud terve raamat, nii et püüa sellega kannatada, kuni tööle jõuad. Sind üllatab, kui palju selle pealtnäha pisikese liigutuse vältimine hommikuti aega säästab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles