Moodsad piilurid jahivad paljast naabrinaist drooniga

Kristel Trell
, Kodu.postimees.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Droon
Droon Foto: SCANPIX

New York Times arutleb, kui süütu meelelahutus ikkagi on droonide lennutamine.

Kolumnist Nick Bilton kirjeldab artiklis, kuidas ühel hetkel, kui ta oma kodukontoris artikli kirjutamisega ametis oli, märkas akna taga liikumist: seal salvestas tema tegevust naabri drooni kaamera. Kui mees ise polnud jälgimistegevuse peale teab mis kuri, viidates ka kõigile muudele võimalustele meie tegevust 24/7 jälgida, siis tema naine sai väga vihaseks ja lubas lausa relva osta, et naabri droon alla tulistada.

47-aastane Louisville'i elanik William Merideth mullu nii tegigi, kui märkas naabri drooni tema 16-aastast tütart ujumise ajal filmimas. Drooniomanik andis mehe aga kohtusse ning tulistaja arreteeriti, kuid kohus otsustas härra Meridethi õigeks mõista. Ühel teisel ameeriklasel, kes kaks aastat tagasi tema aeda ületanud naabri drooni alla tulistas, nii hästi ei läinud - ta mõisteti süüdi ja võib kuni 10 aastaks kinni minna.

Bilton võttis ühendust juristiga, kes selgitas, et juhul kui naaber oma drooni sinu aeda lennutab, võid tema kohta politseisse vaid tsiviilkaebuse esitada ning mõnedes osariikides on drooni lennutamine teise inimese aknasse ka kuritegu. USA Kongress töötab aga seaduse kallal, mis reguleeriks droonide kasutamist ja teiste inimeste õiguste, sealhulgas nende koduse õhuruumi privaatsuse rikkumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles