Kodu Londonis: miljonimajast läbimõeldud lahendusega minikorterini

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
London.
London. Foto: SCANPIX

Kuidas Londonis elatakse? Saksa telekanal Pro7 käis Londoni kodudes külas ja vaatas, kuidas veereb elu miljoneid maksvas majas ja minikorteris.

Ruumikas elamine linna parimates asukohtades on taskukohane vaid jõukatele. 41-aastane britt Nick sai päranduse ja elab nüüd suurlinna eliitrajoonis Kensingtonis, mitmekordses ridaelamus. Viimase peal remont, köögist ei puudu ka veinikülmik, kraanist voolab mineraalvett - luksuslik elamine maksab 5 miljoni euro ringis.

Saksa arhitekti Max Kahleni 14m2 suurune korter Islingtonis on väike, kuid läbimõeldud lahendustega: magamistuba asub minikorteri teisel tasandil, köögi kohal, elutoaosa põranda alla on osavalt peidetud külaliste magamisase, mille saab vajadusel välja võtta. Ka tudeng Abigal peab oma minikorteris magamisasemele jõudmiseks ronima - ühetoalises stuudiokorteris tuleb selleks redel appi võtta. Väike küll, aga elamine on suurlinnas kullahinnaga: minikorteri eest Earls Courtis maksab Abigail 880 eurot nädalas ja räägib, et vanemate abita ei tuleks ta toime.

Pole siis ime, et noored inimesed kasutavad suurlinna kolides kõiki võimalusi: näiteks noor muusik Oliver on end sisse seadnud sõprade aias Põhja-Londonis, ehitanud sinna 13 000 euroga aiamajakese magamisnurga ja elu- ning töötoaga. Elekter on sees, WiFi samuti, ning sõbrad lubavad mehel oma majas asuvat tualetti ja vannituba kasutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles