Teadus õpetab: kui tahad olla õnnelik, muretse oma koju need seitse asja

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suuremas toas on lihtne paigutada voodit ka mujale kui akna alla.
Suuremas toas on lihtne paigutada voodit ka mujale kui akna alla. Foto: SCANPIX

Hästi sisustatud ja korrashoitud kodu ei tähenda paraku, et sa end seal õnnelikuna tunneksid. Et õnnetundele esemetega kaasa aidata, muretse sinna seitse alljärgnevat asja. 

Portaal HouseBeautiful on kogunud kokku seitse eset, mille puhul on teaduslikult tõestatud, et nende omamine teeb koduse keskkonna õnnelikumaks.

Rohelised või kollased seinad
Tegu on väga jõuliste valikutega, nii et võid piirduda aktsentseintega, aga ära  jätta neid ei maksaks: uuringud kinnitavad, et just need värvid tekitavad sisustuses kõige rohkem positiivseid emotsioone. 

Värsked lilled
Kuigi võiks arvata, et surnud lõikelillede väljaviskamine on äärmiselt masendav tegevus, selgub, et rõõm värsketest lilledest vaasis kaalub nende äraviskamisega kaasneva hetkelise kurbuse siiski üles. Ostke lõikelilli!

Armsad fotod
Ku sinu öökapil on praegu klaas vett ja äratuskell, on aeg muudatusteks: paiguta sinna kõige lähedasemate pereliikmete foto ja elu läheb kohe palju ilusamaks.

Vaniljelõhnalised küünlad
Põlevad küünlad mõjuvad niigi lõõgastavalt, aga põlevatele vaniljeküünaldele ei saa miski ligilähedalegi - need parandavad meeleolu märkimisväärselt.

Päevik
Päeviku pidamine aitab emotsioonidega paremini toime tulla, kirjutamine laseb asjadele värskema pilguga vaadata. Pea kodus päevikut!

Karvased sõbrad
Seda pole ilmselt vaja selgitadagi. Loomad lihtsalt mõjuvad inimestele hästi.

Korrastatud voodi
Hommikune voodikorrastamise rituaal aitab päeva õige meeleoluga alustada. 71 protsenti igapäevastest vooditegijatest peavad end õnnelikeks, samas kui 62 protsenti neist, kes voodit ei tee, leiavad, et nad on õnnetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles