Ülevaade: need kolm Tallinna linnaosa on korteriostul lugejate lemmikud

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahe Tallinna ja Harjumaa ning muu Eesti vahel väheneb.
Vahe Tallinna ja Harjumaa ning muu Eesti vahel väheneb. Foto: Toomas Huik / Postimees

Koduportaali küsitlusele vastas paari päeva jooksul üle tuhande lugeja, kes andsid teada oma eelistustest Tallinna korteriostul.

Oodatult kõige enam vastanud ehk 28.5% ostaksid võimalusel korteri kesklinna, 18.0% vastanutest aga koliks Kalamajja. Vastupidiselt DZD Kinnisvaraeksperdi ülevaates tehtud järeldustele, nagu oleks Nõmme korteriostjate silmis väärtust kaotamas, koliks meie lugejad sinna heameelega - 12.9% ostaksid sinna korteri. Pea sama popp on lugejate silmis Kristiine piirkond: sinna ostaks korteri 12.5% vastanuist.

Kõige vähem meelitab korteriostjaid Tallinna vanalinn: vaid 2.5% lugejast ostaks sinna korteri. Ilmselt on aga põhjuseks ka kallid hinnad: vaid vähesed vanalinnakorterid maksavad vähem kui 200 000 eurot, enamasti pakutakse vanalinnas müügiks pigem suuremaid ja hinnalisemaid luksuskortereid. Seevastu linna lähedale maale ostaksid lugejad küll korteri: sel seisukohal oli 7.2% vastanuist ning seega on korteriost linna lähedal maal meie lugejate seas rohkem hinnas kui kolimine Tallinna «mägedele».

Sobiva korteri leidmine populaarses Tallinna kesklinnas võib olla paras Kolgata tee, nagu selgub kommentaaridest. «Vaatan juba 2-3 aastat kesklinna piirkonda korterit. Kahetoalist ja ikka väärikal Eesti ajal ehitatud. On seda siis palju nõutud? Kuidagi ei mätsi, tahad vaatama minna ja juba ostetud ... nukker värk kuidagi. Neid uusehitisi ei taha hetkel,» tunnistab lugeja oma muret.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles