Pagulased ja eluruum: millistes Saksamaa piirkondades elamisega kitsaks läheb?

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänav Berliinis.
Tänav Berliinis. Foto: SCANPIX

Taskukohase elukoha puudusest Euroopa suurlinnades on varemgi räägitud, kuid pagulaslaine tõttu suureneb kitsikus Saksamaa suurlinnades veelgi.

Ajaleht Bild vahendab hiljutist uuringut, mille kohaselt on vajadus uute eluruumide ehituse järele iseäranis suur paikades, kus varemalt juba kitsas käes: Münchenis, Stuttgartis, Frankfurdis, Kölnis, Bonnis, Hannoveris, Hamburgis ja mõistagi pealinnas Berliinis. Kitsikuse leevendamiseks jääb puudu neli-viis uusehitist tuhande elaniku kohta. Endisel Ida-Saksamaal on näiteks Leipzigis ja Dresdenis eluasemega kitsas käes.

Ehitussektor hõõrub mõistagi käsi: tänavu oodatakse vähemalt 103 miljardi suurust käivet. Iseäranis uute korterite ehitusse peaks raha juurde voolama: seal oodatakse 38 miljardi euro suurust käivet, mis on mullusega võrreldes koguni poole suurem. Kriisi leevendamiseks peaks tänavu turule jõudma 290 000 uut korterit, mis on 80% rohkem kui kuus aastat tagasi.

Saksamaa suuruselt teine korterite ehitaja Deutsche Wohnen kavatseb lähiaastatel turule tuua 9000 uut korterit peamiselt Berliinis, aga ka Frankfurdis ja Düsseldorfis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles