Fotod ja video: Dubaisse kerkivad maailma esimesed luksusvillad, mis asuvad vee all

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kunstsaarte loomist armastav Dubai saab peagi kuue uue saare võrra rikkamaks, kui Kleindienst Groupi grandioosne plaan kuuest Euroopa teemalisest saarest teoks saab. Selle raames on sündimas maailmas unikaalne ehitusprojekt: 42 ujuvkodu-villat, mille esimene korrus asub vee all.

Floating Seahorse'i projektiga on seotud üle 200 inimese, nii merebioloogid kui ka insenerid. 157 m2 suurune luksusvilla, mille alumise korruse elutoa aknast saab ilmetleda kaunist koralliaeda, kaalub 188 tonni. Villasid on lubatud paigaldada vaid rahulikesse vetesse, mis pole sügavamad kui 12 meetrit. Tehnilises mõttes on tegemist ujuvkodu-paadiga, millel puudub vaid mootor.

Ambitsioonikas veealune projekt plaanitakse tänavu valmis saada. Palju niisugune lõbu maksab?  Luksusliku veealuse aiaga ujuvkodu omanikuks saab umbes 1,9 miljoni dollari eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles