Fotod: ringkäik «Downton Abbey» lossis

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Inglise draamasarja «Downton Abbey», mis käsitleb aristokraatlike Crawleyde ja nende teenijate elukäiku maalilises Yorkshire' is, filmitakse tegelikult Hampshire'is asuvas 2000 hektari suuruses Highclere Castle'i maavalduses, mis kuulub Carnarvoni krahviperekonnale.

Perekond elab lossis aga vaid talvel, suviti sõidetakse suvemajja, et tee turistidele vabaks teha. Carnarvonid on telesarja menust igal juhul kasu lõiganud - 50 tuba olid kasutuskõlbmatuks muutunud ja maja vajas hädasti renoveerimist ning selleks tarvilik 1.8 miljonit Inglise naela kaeti suuresti turistide piletirahaga. Juulist augustini on maja turistidele valla.

Kel aga hunnik raha taskutes sügeleb ja tahaks elada samasuguses lossis nagu «Downton Abbey» kangelased, siis näiteks 11 miljoni dollari eest on müügis näiteks imekaunis Chedington Court, kuhu kuulub üheksa magamistoaga peamaja ning lisaks veel külalistemajad. 1840. aastal ehitatud mõis on varustatud aga kõigiti kaasaegse tehnikaga, näiteks tubade kütet, muusikat ja televiisorit saab iPadist tööle panna. Vaata teisigi sarnaseid müügis olevaid losse Architectural Digesti galeriist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles