Sooman: Harjumaa kinnisvarahinnad hakkavad tõusma

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kinnisvara.
Kinnisvara. Foto: Toomas Huik

Kuigi võrreldes ülemöödunud aastaga kasvas korterite ruutmeetrihind mullu 16,6 protsenti, kasvavad Pindi Kinnisvara prognoosi kohaselt Tallinna ja selle satelliitasumite korterite ja Harjumaa eramute hinnad jätkuvalt, kuna rahvastiku juurdevool jätkub ning sellest tingitult nõudlus elamispindade järele kasvab.

Pindi Kinnisvara partner Peep Sooman ütles, et kerge hinnatõus võib aset leida ka Tartus, samas kui enamikku teistesse maakondadesse on sisse kodeeritud pikk ja vaevaline vaikelu. «Väiksematest kohtadest tulevad noored pered pealinna paremale palgale ja vajavad ka kohta, kus elada. Seetõttu prognoosime Tallinna ja Harjumaa elamispindade hinnatõusuks kahekohalise numbri. Tartus jääb see 5-10 protsendi vahele,» lausus ta. «Kõige eelduseks on loomulikult jätkuv reaalpalga kasv ning pankade püsiv valmidus eluasemelaenude väljastamisel,» märkis Sooman. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles