Video: kuidas näevad välja tavaliste inimeste kodud Dubais?

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dubai.
Dubai. Foto: SCANPIX

Maailma kõrgeim hoone ja pidev ehitustegevus: Dubai areneb metsiku kiirusega. Saksa telekanal Pro7 vaatas aga, kuidas tavalised inimesed superrikastest ja hiigeltornidest tulvil kõrbelinnas elavad.

Sadamapiirkonna 66-korruselise kõrghoone 53. korrusel võtab teletiimi vastu austerlasest muusikaprodutsent Herman, kes jagab üle 100m2 suurust korterit naise ja beebiga. Mehe abikaasa kiidab asukohta – olevat palju kohvikuid ja muid kohti, kuhu beebiga minna. Korteri eest tuleb perel tasuda üüri 3500 eurot kuus, see-eest avaneb aga rõdult linnavaade ning tornmaja elanikud saavad kasutada samas majas asuvat spordisaali ja suurt basseini. Ainult allaminek võtab aega: vähemalt 10 minutit tuleb liftisõiduks aega varuda.

Linna lääneosas, vanemas majas linnasüdames võõrustab võttegruppi pakistani päritolu ehitusinsener Najim. Mees elab ühetoalises 50m2 suuruses väikese köögiga stuudiokorteris, mis on tema sõnul poissmehele sobiv. Korteriüür on 1500 eurot kuus, kuid see-eest on korteris ka saun ning mehe kasutuses ruumikas terrass, tõsi küll, vaatega ehitusplatsile.

Kuid mis Dubai külastus see oleks, kui ei saaks kaeda superrikaste eluolu – saksa ärimees Thomas näitab videos, kuidas elatakse 2 miljonit maksvas kolme magamistoaga luksusvillas Palm Jumeirah'l, kus naabriks vaid rikkurid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles