Kodukujundus 2016: mis on moes?

Kristel Trell
, Kodu.postimees.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta värv, ookerkollane, interjööris
Aasta värv, ookerkollane, interjööris Foto: Värvikeskus

Heidame Värvikeskuse disainer Eve-Lii Sandre ja ajakirja Better Homes and Gardens spetsalistide abiga pilgu uude aastasse ja vaatame, mis aastal 2016 moes on.

1. Aasta värv - ookerkollane

Foto: Värvikeskus

Alanud aasta nö trendivärv on ookerkollane. Värvikeskuse disainer Eve-Lii Sandre tutvustas ka ookerkollase erinevaid kasutusvõimalusi interjööris - näiteks koos pehme, pastelse roosaga koos kasutades muutub ooker pehmemaks, naiselikumaks, kombineerides aga jahedate siniste toonidega, muutub see maskuliinseks ja konkreetseks.

2. Täpp, ruut ja ristkülik tuppa

Foto: etsy.com

Suured geomeetrilised mustrid nagu ruudud-ristkülikud, aga ka täpid ootavad, nii patjadel kui piltidel jms. aksessuaaridel.

3. Maailma mustrid

Foto: Vida Press

Too tuppa teistuguseid mustreid ja muu ilma hõngu: käsitsi maalitud portselan või kootud vaibad jm. Ära unusta ka meie oma kultuuripärandit, katsu koduseid värve ja mustreid interjööri sobitada. Ookerkollane, muide, on eestlaste vana lemmik.

4. Pehmed pooltoonid

Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Sandre sõnul on 2016. aasta värvipalett üsna murtud ja maitsekas, sisaldab palju pehmeid pooltoone. «Selline soe ja sõbralik, pisut müstilise varjundiga kollektsioon,» iseloomustas ta.

5. Vasekarva aksessuaarid

Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Metallitoonid, eriti vask ja messing on jätkuvalt popid.

6. Sõnad ja tähed

Foto: Värvikeskus

Puidust jm. materjalist suured või koguni ülitähed või sõnad, samuti raamitud tekstid on aastal 2016 kodusisustuses oma kohal.

7. Uus ja vana

Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Vaata ringi vanaema kodus ja kirbuturgudel, ehk leiad koju mõne vintage akessuaari, mida oma uute asjadega sobitada. Paljud ettevõtted on aga vanade asjade popiks muutumise ära tabanud ja toodavad nüüd vintage'i moega uusi asju.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles