Kolm ülipoppi retrovidinat, mida inimesed tänagi koju ostaksid

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suveniirlamp Vana Toomas.
Suveniirlamp Vana Toomas. Foto: Promopilt

Koduportaali üleskutsele vastanud lugejad kirjutasid, et kodudest leiab tänagi mitmeid tehnikavidinaid, mis unustuse hõlma vajunud: kassett- ja isegi lintmakke, vanu fotoaparaate ja kettaga telefone. Ent on kolm retrovidinat, mida tänapäevalgi oma koju toodaks - oleks vaid, kes müüb!

1. Vahvliküpsetaja

Foto: osta.ee

Kes mäletab veel neid tuutuks keeratud krõbedaid vahvleid vahukoorese sisuga, mida 1980ndate lõpupoole koperatiivide müügiletil pakuti? Vahvlid, just needsamad krõmpsud, mida nõukaaegne vahvlimasin Esta või Volta teeb, on jätkuvalt popid ja töötavaid masinaid otsitakse tikutulega. Oksjonikeskkonnas Osta.ee on praegugi mitu taolist vahvliküpsetajat müügil, hind tõusnud koguni 79 euroni!

2. Suveniirlamp «Vana Toomas»

Foto: Promopilt

Oli see vast disaini-ime! Estoplasti toodetud Vana Tooma lambid müüdi poodides juba nõukaajal läbi ja üks neist sattus koguni austraalia bändi  Crowdwd House'i ededabelihiti «Don't Dream It's Over» videosse. Hoolimata rahvajutust, et võimsama pirni sissekeeramisel võib lambike kärssama minna, tahavad retrodisaini fännid Vana Toomast oma öökapikesele sättida: oksjonikeskkonnas Osta.ee tuleb Vana Tooma lambi eest vähemalt 25 eurot välja käia.

3. Elektrooniline mäng Nu Pogodi

Foto: osta.ee

Nõukaaja lõpul tuli laste rõõmuks välja elektrooniline mäng, milles Nu Pogodi peakangelane hunt korviga mune püüab. Mäng oli patareidega ja juhtimine käis nelja nupu abil. Kes täna analoogset mängu Osta.ee-s osta tahab, sel tuleb vähemalt 35 eurot välja käia, kuid tänapäeval on kunagisest nõukogude laste hitist tehtud ka online'i ning nutitelefoni versioonid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles