Kuus nippi, kuidas triiksärk perfektselt sirgeks triikida

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Triiksärk.
Triiksärk. Foto: SCANPIX

Keemiline puhastus Pesutark jagab oma blogis häid nippe, kuidas meeste garderoobi põhiese, triiksärk kodus sirgeks saada.

Blogis öeldakse, et kui tahad väga hästi triikida, siis triigi särki mõlemalt poolelt – nii saavutad eriti hea tulemuse ning juhul kui sul on paksust materjalist triiksärk on see lausa vajaka.  Kuidas ette valmistuda – loe hooldusjuehendit hoolikalt, sest mõned triiksärgid ei kannata kõrget temperatuuri ning mõningad lausa vajavad seda.

Triikimisel tuleks vaadata, et riie oleks natuke niiske – nii saad triikida lihtsamalt, efektiivsemalt. Samuti ei pea siis muretsema ka auru funktsiooni pärast triikraual. Hoolitse, et saaksid triigitud särgi kohe rippuma panna. 

1. Triigi krae esimesena

Alati alusta särgi triikimisel kraest. See on kõige nähtavam osa särgist - eriti hästi saad sellest aru, kui kannad pintsakut. Kui sul on ajanappus siis võid läbi ajada isegi vaid krae, särgi eeskülje ja särgikäiste triikimisega, kuid pead siis meelde tuletama, et pintsakut seljast võtta ei tohi.

Krae triiimisel voldi krae lahti, alusta seesmisest poolest ning triigi ühest otsast teise. Kui krael peaks ilmnema kortse, siis triigi need särgi poole, sest sealt on neid vähem näha. Seejärel pööra krae ümber ja korda.

2. Triigi kätised

Ka kätiseid tuleb hoolikalt triikida, sest kui kannad pintsakut korrektselt, pälvivad kätised väga palju tähelepanu. Kätiste triikimisel tee kõigepealt nööbid lahti ja laota kätis ilusasti laiali. Alusta seesmise külje triikimisest ning seejärel triigi väljastpoolt, kortsud triigi aga õmbluste pole. Ära kunagu triigi üle nööpide, isegi kui oled nööbid katnud riidega.

3. Särgiesise triikimine

Alusta nööbistatud poolega. Manööverda ettevaatlikult nööpide ümber ja ära torma, sest nii võid nööbist ilma jääda. Seejärel alusta õlast ning liigu triirauaga alla. Korda ka teise poolega ning ära karda särgi esiküljega natuke rohkem vaeva näha, sest ka see paistab kõige enam välja.

4. Triigi särgi tagakülg.

Aseta särk triikimislauale nii, et särgi kaenla/käise koht jääks täpselt otsa äärde, nii saad triikida pool tagumist külge korraga. Alusta ülalt ning aeglaselt liigu alla. Seejärel liiguta ette teine pool ning korda.

5. Triigi käised.

Üldiselt triigitakse käised viimasena, sest neid saab triikida mitut moodi ning enamusele meestest on käiste triikimine ka kõige keerulisem. Kui  kodusel triikimislaual pole just käiselauda, triigid kahte riidekihti korraga. Seega tuleb eriti veendunud olla, et riidekihid on sirgelt enne kui triikrauaga vehklema hakkad. Alusta kaenla poolt ning liigu käise otsteni. Kui ei soovi, et käistesse jääks volt, pane käise sisse kokkukeeratud käterätik, nii saad lihtsalt ka voldikoha sirgeks triikida.

6. Hinda tulemust ning säti särk rippuma.

Kontrolli triikimise tulemust vajadusel triigi uuesti ning kui oled tulemusega rahul, võid särgi rippuma panna. Kui aga asetad rõivad kappi, jäta neile hingamisruumi.

ÄRA MINGIL JUHUL TEE:

Ükskõik kus, millal, mis olukorras – ära triigi plekilist särki, sest sedasi triigid pleki riidesse, ning puhtaks saamisest saab peavalu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles