65-aastase üksikema argipäev: kolimine koos vastsündinud nelikutega

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakslanna Annegret Raunigk võttis vaevalt paar kuud pärast nelikute sündi kolimise ette.
Sakslanna Annegret Raunigk võttis vaevalt paar kuud pärast nelikute sündi kolimise ette. Foto: Kuvatõmmis/Youtube.com

Tänavu mais tegi 65-aastane sakslanna Annegret Raunigk ajalugu: pensionil õpetajannast sai kunstviljastamise tagajärjel maailma vanim nelikute ema. Nagu seda kõike aga veel vähe oleks, otsustas üksikema koos beebidega oktoobris Berliinist rohkem kui 300 kilomeetri kaugusele Höxterisse kolida.

Saksa telemagasin Extra tegi Annegret Raunigkist esmaspäeval erisaate, vaatlemaks tema elu kolimise keskel koos nelikutega. Kuigi naisel on varasematest suhetest viie erineva mehega 13 last, paistis kolimisel abiks olevat vaid üks: kümneaastane Lilia. Viimase sünd kümme aastat tagasi oli samuti paras meediasündmus, sest Annegret Raunigk oli toona Saksamaa vanim ema.

Kuigi vapper pensionär näitas telesaates korduvalt, kui hästi ta lastega hakkama saab, pole see sugugi kerge: maja, kuhu nad kolida kavatsesid, ei saanud sugugi õigeks ajaks renoveeritud, samuti kimbutab peret rahanappus. «Asjade pakkimine nelikute kõrvalt oli juba paras kunst, mis seal siis lahtipakkimisest rääkida,» nentis naine telesaates.

Vahepeatus enne majja kolimist tuli suisa hotellis teha - pisikesse hotellituppa pidid mahtuma nii neli beebit, nende vanem õde kui ka ema Annegret. Naisel polnud võimalik ka ise ehitustööde kulgu kontrollida, mistap oktoobris sissekolimisel selgus, et majas on mitmed tööd poolikult tehtud või suisa tegemata ning veel detsembriski torkavad kõikjal silma lahti pakkimata kolimiskastid ning kokku panemata mööblitükid. Nii käärisidki saatejuht Birgit Schrowange ning kaameramees salvestusel käised ning asusid naisele appi laste söögitooli kokku kruvima.

Raunigk ise jäi telesaates üdini optimistlikuks ning lootis, et vaatamata kiirele elutempole õnnestub tal laste kõrvalt teostada veel üks unistus ja lõpetada kõrgkooliõpingud ilukirjanduse alal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles