Vanematega ühe katuse all: põrgu või paradiis?

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kooselu vanemate või ämmaga - kuidas hästi läbi saada?
Kooselu vanemate või ämmaga - kuidas hästi läbi saada? Foto: SCANPIX

Mõnikord tundub ju mõnus lasta emal ennast ka täiskasvanuna poputada, iseäranis siis, kui haigus kallale kipub või lihtsalt ise süüa teha ei viitsi. Ent kuidas elada täiskasvanuelu vanematega ühe katuse all, eriti kui omal samuti pere olemas?

Saksa telemagasin Extra vaatles sel nädalal vanematega ühel katuse all elamise võlu ja valu: näiteks toodi paarid, kes kokku saanud telesaates «Maamees otsib naist». Saksa neiu Victoria kolis näiteks oma unemalte mehe Guy koju Luxemburgi, kus ämmast sai talle paljuski ka asendusema. Pered elavad küll ühes suures majas, kuid kõigil on seal nö. oma korterid ning kokkusaamised on võimalikud, ent mitte vältimatud. «Mehe juurde, eriti teise riiki kolides loobud ju ikkagi oma perest ning kui siis ämm on ka mingi kohutav fuuria, võib elu ikka raske olla küll. Mul õnneks on vedanud, sest minu ämm-äi on suurepärased inimesed,» rääkis neiu telesaates.

Saatejuhi Inka Bause sõnul on ilmselt igaüks partneri koju minnes pidanud esmalt läbima vanemate hinnangulise kadalipu, stiilis: vaatame, kes sa selline üldse oled. «Aga see on ka loomulik, kui võõras inimene sinu koju, sinu territooriumile tuleb,» leidis ta. «Mida tihedamalt vanemate ja järeltulija elud seotud on, eriti kui elatakse ja tehakse ka tööd üheskoos, seda raskem on uustulnukast partneril sinna skeemi sobituda.»

Head lugejad, mida arvate - kuidas sobitada elusid vanematega, kui elatakse ühes majas? Millised on teie kogemused elust vanemate või ämma-äiaga ühe katuse all? Mis käib sellise elu juures kõige rohkem närvidele?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles