6 asja, mis tuleb selgeks teha, enne kui kallimaga kokku kolid

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Armunud paar.
Armunud paar. Foto: SCANPIX

Külmal talvel tundub mõte igal õhtul kallima kaissu pugemisest iseäranis ahvatlev - ent kas oled leibade ühte kappi sättimise ka hästi läbi mõelnud? Cosmopolitan toob ära 6 olulist küsimust, mis tuleks enne kokku kolimist selgeks teha.

1. Kuidas suhtute lahusolekusse?

Mõni inimene vajab lahus oldud aega rohkem kui teine - kui oma aega ja ruumi läheb palju tarvis, on õigem kaaluda visiitsuhet. Kui aga nagunii peaaegu kogu aeg ühe või teise juures olete, siis on ühine kodu mõistlik otsus.

2. Kas olete koos reisinud?

Veel enne, kui leivad ühte kappi panete, tasuks koos reisimas käia. Reis näitab väga hästi ära, kas sobite kokku ja saate teineteisega 24/7 hakkama.

3. Milline on teie finantsdistsipliin ja kuidas suhtute arvete tasumisse?

Võib vabalt juhtuda, et üks partner jätab muretult arvete tasumise teise hooleks, või tahab teine elada jällegi üüratus luksuses, mis käib partnerile üle jõu. Rahaküsimused tuleb enne kokku kolimist selgeks rääkida - kes ja millised arved maksab, millised arved tehakse pooleks jms. Nii väldite hilisemaid selleteemalisi arusaamatusi.

4. Milline on teie mõlema elustiil?

Võibolla meeldib ühele teist pidevalt külalisi võõrustada ja pidu pidada, samal ajal kui teine eelistaks vaikseid hubaseid õhtud kahekesi? Rääkige oma elustiilist enne kokku kolimist ausalt, muide hakkate hiljem neid teemadel tülitsema.

5. Kuidas lahendate arusaamatused?

Üks tahab punast vaipa ja kiisudega patja, teine mudelautode väljapanekut elutoas: kuidas olukorra lahendate? Vaadake, et oleksite mõlemad valmis partnerit ära kuulama ja kompromisse tegema, mitte oma arvamust peale suruma.

6. Kas olete tuleviku suhtes ühel meelel?

Enne ühise kodu soetamist rääkige selgeks, kuidas näete oma tulevikku 5, 10 või 20 aasta pärast. Vaid siis, kui tulevikuplaanid kattuvad, on mõistlik kooselu alustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles