Kontrolli: kui vargasõbralik su kodu on?

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kontrolli, kui vargasõbralik su kodu tegelikult on.
Kontrolli, kui vargasõbralik su kodu tegelikult on. Foto: SCANPIX

Võid ju arvata, et kodu on su kindlus, ent kurjategijad hõõruvad käsi: tegelikkuses on su kodu üsna vargasõbralik. Kontrolli järgi, ega sa pole teinud mõnd allpool loetletud viga.

Elle Decor vahendab USAs läbi viidud küsitlust endiste varaste seas, kelle sõnul hoiavad vargaid enim eemal liikumisele reageerivad välisvalgustid, valjud turvafirma keskusega ühendatud alarmid, haukuv koer ja kaamerad.

Kuigi inimesed arvadavd, et vargaid peletab eemale tulede põlema jätmine, silt väraval kurja koera kohta või koguni valjult krudisev teekattematerjal, siis varaste sõnul sellest suuremat tolku oma vara kaitsmisel ei olevat. Levinumad vead on ka posti vedelema jätmine, akende ja garaažiukse poikvele jätmine ning majast nähtavalt iga päev ühel ja samal kellaajal lahkumine - nii saab nutikas varas pisukese jälgimisega kindlaks teha, millal kedagi kodus pole. Samuti pole varaste sõnul kasu niisama undavast alarmist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles