Kindlustusfirma: tuleõnnetused sagenevad moodulkorstnatega

Kerli Kivistu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmise kümnendi ehitusbuumi ajal rajatud majades on mõistlik moodulkorsten üle kontrollida.
Eelmise kümnendi ehitusbuumi ajal rajatud majades on mõistlik moodulkorsten üle kontrollida. Foto: Elmo Riig / Sakala

Elamuehituses populaarsed metallist moodulkorstnad on PZU Kindlustuse (PZU) andmetel tekitanud mitmeid tuleõnnetusi ja seetõttu soovitab kindlustusettevõte korstnate seisukorda kontrollida.

«Enne talvekülmade saabumist on viimane aeg üle kontrollida eluhoonete küttesüsteemid ning erilist tähelepanu vajavad metallist moodulkorstnad,» ütles PZU kodukindlustuse riskijuht Kaja Pukk. Ta lisas, et isegi suhteliselt soojal ajal on need korstnad tekitanud mitu tuleõnnetust. «PZU-l oli oktoobris, kui kütteperiood sisuliselt alles algas, nendega kaks tulekahjujuhtumit, kuna tugeva kütmisega suureneb korstna ülekuumenemise ja tulekahju oht veelgi,» märkis ta.

Metallist moodulkorsten on täiesti aktsepteeritud ja toimiv osa küttelahendusest, kuid eriti eelmise kümnendi ehitusbuumi ajal rajatud majades on mõistlik moodulkorsten üle kontrollida. «On juhtunud, et korstna ümbruses olev isolatsioon ei täida enam oma ülesannet ja muutub pigem ohtlikuks. Kõige suuremad riskid on seotud korstna läbiviikudega, mis peavad olema nõuetekohaselt isoleeritud,» lisas Pukk.

Enne kütteperioodi tuleb veenduda kõigi kütteseadmete tuleohutuses. «Eramajades võib kütteseadet puhastada ise, kuid iga viie aasta tagant peab seadme üle vaatama ja puhastama kutseline korstnapühkija,» ütles Pukk. Tema sõnul on siiski tahmapõlenguid haruharva ning mõnikord süttib nõgi, kuid suuremad mured on pigem ehituslikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles