Pelgalt kodukindlustus naabritele tekitatud kahjusid ei hüvita

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Kui kodus juhtub ootamatu õnnetus, on enamasti abi kodukindlustusest. Kui aga seetõttu saavad kahju ka naabrid, peab need hüvitama korteriomanik, kelle korterist õnnetus alguse sai.

«Pea iga suurema vee- või tuleõnnetuse tulemusena kortermajades saavad kannatada ka kõrvalasuvad korterid. Paljud inimesed ei mõtle sellele, et kui nende tegevuse tõttu saab kahju ka naabrite vara, peab ka need kahjud kannatanutele hüvitama kahju tekitaja. Siis aga enam tavalisest kodukindlustusest ei piisa,» rääkis Seesami varakindlustuse juht Dagmar Gilden.

Et kindlustusest oleks abi ka selliste juhtumite puhul, on kodukindlustuse lepingule võimalik juurde lisada täiendav vastutuskindlustus, mis korvab korterielanike süül kolmandate isikute varale, näiteks naabrite korterile tekitatud kahju.

Ka sellisel juhul ei tasu unustada, et kahju tekitaja siiski vastutab ise selle eest, et naabri korter korda saaks. Kahju tekitaja peab ise pöörduma oma kindlustusandja poole, tunnistama oma süüd, aitama välja selgitada kahju suurus, organiseerima naabri korteris remondi ning tagama endise olukorra taastamise. «Kindlustus aitab küll tasuda rahalised kulud, kuid kokkuvõttes jääb vastutajaks kahju tekitaja,» selgitas Gilden vastutuskindlustuse tagamaid.

Seesami statistikas on kodukindlustuse juhtumid sagedamini seotud veeavariidega ning suurimad kulud kaasnevad tulekahjudega. Tulekahjusid esineb harvem, kuid selle puhul on tagajärjed ulatuslikumad, kuna tule tekitatud kahjule lisandub kustutusveest tingitud kahju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles