Fotod: Eestis sündinud, põhjamaiselt stiilne COW

Kristel Trell
, Kodu.postimees.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti disainibüroos TenTwelve sai rahvusvahelise tiimi koostöös alguse moderne loovmööbel COW: disain skandinaavialikult minimalistlik ja retroga flirtiv, samas funktsionaalne ja nutikas. Naturaalne tammepuit ja puhas valge pind täiendavad teineteist, moodustades kauni ja kvaliteetse terviku.

COW mööblisarja süda on COW Box System, mis oma uudse lähenemise ja nutika kastide lahendusega on ainulaadne. Kombineerides COW tammepuidust kaste erineva kõrguse ja laiusega raamidega, saab luua kõikvõimalikke kummuteid, riiuleid, kappe ja panipaiku nii koju kui kontorisse. Erinevad öökapid ja raamaturiiulid, serveerimislauad ja baarikapid, vinüül- ja CD-plaatide riiulid, TV-alused ja meediakapid, sahtliboksid ja dokumendikapid. Kõiki neid tooteid pakutakse nii tammepuidust jalgadel kui ka ratastel, et neid ruumis mugavalt ümber paigutada.

Seejuures saab igaüks kokku panna just endale sobiva COW kastidega kummuti ja seda vastavalt vajadusele ajas ümber sättida. Kolme peamist tüüpi COW tammepuidust kastidega annab luua avatud ja kinniseid, madalamaid ja kõrgemaid riiuleid ja sahtleid. Lisaks saab valida just endale sobiva kõrguse ja laiusega raamide vahel. Veel on COW mööblisarjas erinevad elutoa ja kirjutuslauad, mõni suurem raamaturiiul, TV-kapp (kuhu telekas nupule vajutusega sisse käib) ja naturaalse tammespooniga kapp nõude, pildialbumite või muude koduste asjade hoidmiseks.

COW mööblisari on leidnud oma koha Skandinaavia ja Lääne-Euroopa turgudel. Ka Eestis on COW mööbel saanud sooja ja tunnustava tagasiside osaliseks. COW on tootedisaini auhinna Bruno «Äramärgitud töö» ja Eesti Disainiauhindade publiku lemmik. Eestis saab COW mööblit näha ja katsuda Tallinnas Tali disainipoes (Kotzebue 33) ja Eesti Disaini Majas (Kalasadama 8).

Sulle võiks huvi pakkuda ka see artikkel:

Foto: Promopilt

Galerii: seitse põnevat põhjamaist asja, mis tuppa tuua

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles