Galerii: vaata, milliseid armsaid koduasju tehakse Ärklitoas

Kristel Trell
, Kodu.postimees.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kahe ettevõtliku eestlanna Ärklitoa ateljee-poes (asub Koplis, Kaevuri 1, Signature House Disainimajas kõrvuti Kaevuri Salongiga) saadakse inspiratsiooni kodusoojusest ja igapäevastest kaunitest hetkedest, kuhu lisatakse näpuotsatäis maalähedust, romantikat, põhjamaist loodust ja müstikat.

Ärklitoas kasutatakse palju Eestis kootud linast kangast, kõik vahvad satsipõlled on sellest õmmeldud. Veel leiab nende kummutitest sinna triivinud riidejuppe, pärit need sõprade-tuttavate kappidest ning kangajääke tööstusest. Linane pestakse ning trummeldatakse - selliselt töödeldud tekstiil jääb loomult muhedalt kortsuline ning ei vaja triikimist ning Äklitoa tegijad loodavad, et ajatute lõigete ning kvaliteetse materjali ja õmbluse kooslus loob kestva väärtuse.

Ka Ärklitoa keraamika on vormitud ja dekoreeritud Eestis, ornamentika inspireeritud kohalikust loodusest, aasta-aegadest ning mustrimängudest. Peame lugu puhastest joontest, orgaanilisest kulgemisest ja selgetest geomeetrilistest vormidest.

Ärklitoas müttavad tegevjuht Anniki ja disainer Merike Tamm, kes õppinud Tartu Kõrgemas Kunstikoolis, Tampere TAMKis ja Ghenti KASKis. Nagu nad iseloomustavad, on Ärklituba on mõnusa olemise tuba ja mõtete kodu. «See on paik, kus romantika kohtub maalähedase praktilisusega. Meile võib tuua ka kapinurgas seisvaid ja oma saatust ootavaid kangajuppe, laseme neil sosistada ja satsideks saada,» ütlevad nad ise.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles