KV.EE blogi: Tallinna lähivaldades valitseb üürikorterite põud

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kinnisvara.
Kinnisvara. Foto: Toomas Huik

Harjumaa kinnisvaraturg on väga pealinna keskne ja reeglina ostetakse eluase investeeringu eesmärgil just sinna, kuid unustatakse Tallinna lähivallad. Kui Tallinnas on viimase aasta jooksul tervikuna üüripakkumiste arv liikunud tõusutrendis, siis Tallinna lähivaldades on see vähenenud, vahendab Ober-Hausi Kinnisvara AS kinnisvaraspetsialist Jekaterina Chernikov Eesti suurima kinnisvaraportaali KV.EE blogis.

Kui Viimsi ja Rae vald kõrvale jätta, siis on tema sõnul näiteks Kiili, Saue ja Saku vallas üürikorterite pakkumine praktiliselt olematu, kuigi nõudlus on reaalselt tuntav. «Renoveeritud majades kvaliteetselt renoveeritud kortereid või uusi kortereid uutes kortermajades ei ole üldse saada. Samas on tegemist kiiresti arenevate piirkondadega, mille taristutesse on tehtud ja tehakse jätkuvalt olulisi investeeringuid ning ei puudu ka elukondlik kinnisvaraarendus,» mainis kinnisvaraspetsialist.

Hetkel on kinnisvaraportaalide andmetel kolme valla peale kokku ainult viis üüripakkumist, kuid üüride hinnatase on võrreldav Tallinna äärelinnaga. Samas on korterite turuhind tuntavalt soodsam kui Tallinnas, mis peaks toetama investeerimist korteritesse väljaüürimise eesmärgil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles