Nipinurk: kuidas garderoobi sisustada?

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Garderoobi sisustamiseks on mitmeid võimalusi.
Garderoobi sisustamiseks on mitmeid võimalusi. Foto: SCANPIX

Kuhu panna asjad? See küsimus valmistab ilmselt peavalu igas majapidamises, olgu see väike või suur. Grandber Sisustus jagab oma blogis häid nippe korraliku garderoobi sisustamiseks.

Enam ammu pole garderoobid pelgalt riiulite ja riidepuutorudega kapid. Lisandunud on korvid, sahtlid, riputuskonksud ja muu. Erinevad lahendusi veelgi nutikamaks ja mugavamaks asjade hoiustamiseks tuleb aina juurde ning taoline võimalusterohkus võib esmakordse garderoobisüsteemi tellija üpris nõutuks jätta.


Selgita välja vajadus

 Hästi planeeritud garderoob mahutab kõik sinu riided ja hoiustamist vajavad esemed, seega soovitamegi kõigepealt välja selgitada, mida soovid üldse garderoobis hoida.

Alustuseks tee oma riidekapis inventuur. Nii saad hea ülevaate sellest, kui palju ja millised rõivad sul on. Samuti vaata üle jalanõude riiul ja muud kapid ning panipaigad – ehk soovid garderoobis hoida ka käe- ja seljakotte, kohvreid, ehteid, peakatteid, laste mänguasju, majapidamistarbeid ja muid esemeid. Kui sul pole eraldi ruumi riiete triikimiseks ja kuivatamiseks, jäta garderoobi eraldi koht ka triikimislaua ja kokkupandava pesukuivatusresti jaoks.

Sahtlid, korvid, riiulid ja muud lahendused

Riiulid on garderoobi sisustuses soodsaim lahendus. Nad asendavad lihtsasti korve ja sahtleid ning samuti on riiulil olevad asjad hästi nähtavad ja lihtsasti ülesleitavad. Riiulitel on hea ladustada kampsuneid ja muid mittekortsuvaid rõivaid, samuti tekke patju ja teisi suuremaid esemeid.

Korvid on valmistatud vastupidavast terastraadist ja liiguvad rullikutega siinidel. Korve on erinevates laiustes, kõrgustes ning ka erinevat värvi. Korvides saad hoida enamikku rõivaid, mida riidepuule panna ei soovi. Korvide eeliseks on see, et õhk liigub korvide ümber vabalt ja nii ei teki harvemini kasutatavatele rõivastele juurde ebameeldivat lõhna.

Sahtlid sobivad hästi aluspesu, sokkide, sukkade ja muude väiksemate asjade hoidmiseks. Samuti on sahtlitesse hea panna meigitarbeid ja ehteid.

Riidepuutorud on garderoobikapi lahutamatu osa, sest riidepuuga riputamist vajavaid rõivaid on tavaliselt kõigil. Riidepuudele saad riputada ka püksid, et need vähem kortsuksid ja kergemini ülesleitavad oleksid.

Riputuskonksud on praktilised mütside, kaabude, kätekottide, püksirihmade, vööde, lipsude ja muu hoiustamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles