Kuus sobivat kingitust uue kodu omanikule

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tee-ise komplekt on väärt soolaleivakink.
Tee-ise komplekt on väärt soolaleivakink. Foto: Internet

Uue kodu omanikule on teinekord raske kingitust leida: inimestel ei pruugi olla sinuga sarnane maitse. Koduportaal valis välja mõned asjad, mida soolaleivapeo puhul kingituseks viia võiks.

1. Tee-ise komplekt.

Kindlasti läheb uues kodus tarvis lihtsamaid tööriistu, kasvõi harilikku pliiatsit: miks mitte mõelda välja mõni väike asi, mida koduomanik ise teha saaks ja kinkida selleks tööks sobilik komplekt.

2. Personaalne kingikorv

Juust-vein-viinamarjad korve müüakse igas marketis, ent palju toredam on uue kodu omanikel saada kingiks oma lemmiktoidukraami. Tee eeltööd ja uuri välja inimeste maitse-eelistused: ilmselt rõõmustab lihasööjat enam Liivimaa Lihaveise tooteist pungil korvike, kuhu on lisatud ka sobivad ürdid ning maitsevõi kui hunnik apelsine.

3. Lõikelaud

Üks kvaliteetne puidust lõikelaud kulub majapidamises alati ära. Kui aga lähete külla suurema seltskonnaga, leppige omavahel kokku, kes mida kingib, mitte et ühel hetkel laekuks võõrustajatele kümme lõikelauda.

4. Kvaliteetne oliivõli

Väga head oliivõli ei pruugi sugugi igal pool saadaval olla: gurmeekauplusest või veel enam, otse kvaliteetse kauba tootjalt ostetud extra virgin oliivõli rõõmustab pererahvast ikka.

5. Nutikas köögividin

Lihtsalt nunnu köögikraam võib ka kappi tolmu koguma jääda, pigem mõtle millelegi kasutuskõlblikule: näiteks juurikatele silikoonist keedukorv, mis maksab internetist tellides umbes 15 dollarit, läheb kokkamisel asja ette. Miks mitte pakkuda aga uue kodu omanikule võimalust astuda tuleviku kööki Orange Chefi loodud Countertop seadme abil, mis on ühendatud tema teiste nutiseadmetega (iPhone, Fitbit, multikeetja vms.) ning lubab määrata täpsed toidukogused ja toidud, mida süüa.

6. Oma puu või põõsas

Kui koduomanikul on ka aed, võib olla rõõm jälgida kingitud puu või põõsa kasvamist. Siin tuleb aga jälgida, et kingitusele leiduks uues kodus ikka sobiv kasvukoht, kingituse saaja oleks aiandushuviline ning mõistaks taimega miskit peale hakata.

Hea lugeja, mida sina uue kodu omanikule kingituseks viiksid?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles