Vene kinnisvarahaid kahmavad Kreekas luksusvillasid

Kristel Trell
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Villa Corfu saarel.
Villa Corfu saarel. Foto: Kuvatõmmis

Vene ärihaisid Kreeka majanduslik turbulents juba ei kõiguta: kodumaist majandust umbusaldavad vene kinnisvaraärimehed omandavad sealset, varasemast pea poole odavamat luksuskinnisvara, kirjutab Forbes.

Näiteks Sotheby's Realty pakub müügiks kõikvõimalikke Kreeka villasid, üks luksuslikum kui teine: suured luksusvilladega maavaldused maksavad 13-14 miljoni dollari ringis, 29 miljoni dollari eest võib osta lausa oma saare, kuid näiteks pisema villa Corful, mis lubab hunnitud vaateid, saaks soetada 1,5 miljoni euroga. Lisaks soodsale rahapaigutusele loodavad vene ärimehed siiski ka kasumivõimalust ning arvatakse, et küllap Kreeka majandus peagi taastub. Kreeka kinnisvaraturg siiski paranemise märke ei ilmuta - korterite hinnad on kukkunud 5,6%, kinnisvaralt nõutavad maksud tõusnud ning laenuintress üks Euroopa kõrgemaid.

Kreeka kinnisvaraturul arveldatakse aga 95% ulatuses sularahas, mis teeb muul poel kinnisvarasse investeerimise pehmelt öeldes keeruliseks ning paljud kinnisvarabürood on oma uksed juba ka sulgenud. Forbesi hinnangul ootavad riskide suhtes ettevaatlikumad välisinvestorid kriisi möödumist, ent sularahapakkidega Kreeka luksusvillade eest arveldavaid vene ärimehi investeeringu pikk (ja sugugi mitte kindel) tasuvus eriti ei morjenda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles