Veatu mobiililevi kodus muutub korteriostjaile aina tähtsamaks

Kristel Trell
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mobiil.
Mobiil. Foto: Peeter Langovits / Postimees

New Yorgis tuleb arendajail aina enam pead murda ühe korteriostjaile olulise küsimusega - kuidas tagada energiasäästlikus ja muidu kaasaegses hoones veatu mobiili- ja internetilevi, kirjutab New York Times.

Selgub, et kaasaegsete hoonete konstruktsioon kipub mobiilside ja wireless- interneti levikut majas takistama, nii on arendajd asunud looma majasisest wireless võrku (nn. distributed antenna systems): maja igale korrusele paigaldatud suitsuanduri suurune seadeldis peaks lõpetama kõnede katkemise ja tagama kiirema netiühenduse. Aptsandlofts.com asutaja David Maundrelli sõnul on netiühendus inimestele sedavõrd oluline, et tehing võib ära jääda. «Inimesed on sellest sõltuvuses,» leidis Maundrell. Ka üürikorterite vahendajad kinnitasid väljaandele, et inimesed ei hooli enam tavatelefonist, oluline on korteri leidmisel vaid hea mobiili- ja netiühendus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles