Galerii: nii sündis Eesti parim renoveerimisprojekt

Kristel Trell
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Korteriühistute Liidu suurfoorumil kuulutati välja Eesti tänavuse parimad korteriühistud. Tiitli «Edukaim renoveerimisprojekt 2015» pälvis KÜ Põlva Trio ning kortermajade Savi 2A ja Jaama 24C renoveerimine Põlvas.

«Tänavune võitja viis korraga läbi kahe maja tervikrenoveerimise,» tunnustas EKÜLi juhatuse liige Urmas Mardi.

Ettevalmistusi renoveerimistöödeks tehti ühistujuhtide sõnul juba 2010. aasta novembris energiaauditi tellimisega Energiasäästu OÜst. Pärast seda alustati asjaajamist Kliima- ja Energiaagentuuriga (KENA), kui kahjuks soikus asjaajamine KENA struktuuris toimunud muutuste tõttu ja alles 2011. aasta lõpus õnnestus jõuda nii kaugele, et EA Reng asus koostama kahe maja renoveerimise projekte. «Jättes arvestamata seda töömahtu, mida tuli teha põhitöö kõrvalt, et see projekt õnnestuks, saab olla selle lõpptulemusega igati rahul. Korterite omanikud on igati rahul, ka  need, kes algul olid kõhkleval seisukohal, sest tulemus on igati suurepärane,» kinnitasid ühistujuhid konkursile saadetud taotluses.

Mõlema maja renoveerimistöödega alustati 2012 augustis ning töödega saadi ühele poole sama aasta detsembris. Auricu OÜ soojustas Savi 2A-fassaadi ja vundamendi 60cm sügavuseni ja valas uue panduse. Samuti jäi nende teha keskkütte kahetoru süsteemi ja uute alumiinium radiaatorite paigaldamine (alltöövõttja Splitter OÜ) ning MESA mõõtesüsteemi paigaldamine. Firma õlule jäid ka Jaama 24C fassaadi ja katuse soojustamine ning vundamendi soojustamine 100cm sügavuseni; kolme tuulekoja renoveerimine ning katuselt vihmavee äravoolu renoveerimine. Lisaks paigaldati keskkütte kahetoru süsteem ja uued  radiaatorid (alltöövõttja Splitter OÜ) ning MESA mõõtesüsteem.

Movek Grupp OÜ ülesandeks sai ühistu tellimusel Savi 2A maakütte kontuuri paigaldamine, maakütte ja soojustagastusega ventilatsiooni soojuspumpade paigaldus ning soojustagastusega ventilatsioonisüsteemi paigaldamine, aga ka Jaama 24C soojustagastusega ventilatsiooni soojuspumba paigaldus ning soojustagastusega ventilatsioonisüsteemi paigaldamine.

Pärast renoveerimist on täiendavalt paigaldatud mõlemale majale veepehmendusseade, välja vahetatud külma ja sooja vee majasisesed torustikud  ning soojuspumpade, keskkütte ja sooja vee valmistamise juhtimise automaatika, mille tööd  on võimalik internetis reaalajas jälgida ja juhtida.

Renoveerimise maksumus:

Savi 2A – 249 664,14 eurot, sellest Kredexi toetus 87 382,45 eurot

Jaama 24C – 241 839,72 eurot, sellest Kredexi toetus 84 643,90 eurot

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles