Riik alustas ehitusregistri korrastamist

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TRT01: AEROFOTOD TARTUST :TARTU, EESTI, 08SEP06 -  
Aerofoto Tartust.
Pildil Annelinna kortermajad.
ma/Foto MARGUS ANSU POSTIMEES
TRT01: AEROFOTOD TARTUST :TARTU, EESTI, 08SEP06 - Aerofoto Tartust. Pildil Annelinna kortermajad. ma/Foto MARGUS ANSU POSTIMEES Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Eestis on tuhandeid hooneid, mille andmed ehitusregistris on valed, ent nüüd on kavas need korda saada. 

Majandusmisteeriumi pressiesindaja Rasmus Ruuda sõnul saab registrist puudu olevate objektide puhul tugineda maa-ameti ortofotode alusel antud hinnangu ja ehitisregistri andmete võrdlusele, vahendab Äripäev

Sauga valla ehitusnõunik Merike Raudsepp soovitas alustuseks üles otsida kõik dokumendid, mis hoonete ja kinnistuga seotud, mapp kaenlasse võtta ja omavalitsuse ehitusnõuniku poole pöörduda.

«Kuigi nõuded on igal pool sarnased, on inimestel hoonete kohta väga erinevaid dokumente,» selgitas ta ja märkis, et ühest skeemi, kuidas paberimajandus korda saada, pole. Sobivad näiteks erastamisdokumendid, maa ostu-müügi paberid, täitevkomiteede tõendid. 

Loe pikemalt Äripäevast

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles