Totaalne muutumine: mereäärse kodu uuestisünd Rohuneemes

Kristel Trell
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sisekujundaja Victoria Rüütli käe all sündis üks eklektilisevõitu kodu Rohuneemes stiilseks põhjamaiseks elamiseks.

«Mida me siis seal tegime? Uue näo said esimese korruse elutoa ja einestamise osa, esik, väike ja suur vannituba, kodukontor ja üks tuba, mis muutus lastetoast külaliste magamistoaks,» selgitas Rüütel.  «Varem asus kodukontor üleval ja üks lapse magamistuba all. Tundus aga palju loogilisem see tuba viia üles, kus teisedki toad  ja kontori osa alla tuua,» selgitas ta muudatusi.

Et segamatult tööd teha, on ühest toast tehtud kontor. Liigset tööstressi aitab leevendada mahe samblaroheline seinavärv.

Uues interjööris on sisekujundaja sõnul palju eritellimusmööblit ja magamistuba sai põneva värvilahenduse. «Üritasime koos Tikkurila spetsialistiga tekitada sujuvat värvide üleminekut – tundub et õnnestus, sest tuppa astudes ei saa kohe arugi, et nad on eriliselt värvitud ja jääb mulje huvitavast valgusemängust,» selgitas Rüütel.

Trepihall enne ja nüüd: seda kaunistab valgusti BOCCI 14.7.

«Suure muudatuse said muidugi vannitoad! Enne oli üks erk-sinise ja teine erk-punase mosaiigiga, mis ei sobitud hästi eramu mereäärse asukoha ja muude stiilinäitajatega,» rääkis ta. Nüüd ilutsevad vannitoa seintel Casa Dolce Casa «Terra» kollektsiooni plaadid (Vivarec) ja põrandal erineva laiusega «Wood» kollektsiooni puitu imiteerivad plaadid.

Esiplaanil Schönbergi Roundo valamud ja Hansgrohe AXOR Starck segistid. «Minimalistlikud aksessuarid, mis läheks kokku üldise õhulise meeleoluga, leidsime seekord H&M’i koduosakonnast,» rääkis Rüütel.


Tänu Softeni asjalikele pehmemööbli meistritele sai erijooniste järgi valmistada mõnusa voodi. «Toas on kasutatud osaliselt Boconcepti aksessuaare, mööblit, aga ka H&M koduosakonna detaile.»


Skandinaaviapärase elutoa sööginurka kaunistab Saarineni «Tulip» söögilaud ja Sancal’i TEA ülimugavad toolid.

«Elutoas pärast väsitavat tööpäeva vedelemiseks läksime pehme diivani teed ja leidsime sobiliku Softrendi valikust,» rääkis Rüütel. «Padjad leidsin H&M’i koduosakonnast – mulle meeldivad tekstid ja inspireerivad sloganid. «Everything is gonna be alright» on alati hea meeldetuletus,» leidis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles