Koledast toredaks: läbisõiduhoov majade vahel muudeti mõnusaks peatuspaigaks

Kristel Trell
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna Arhitektuuribiennaal (TAB) näitas kultuurikatla juures asuvast läbisõiduhoovist mõnusat peatumispaika kujundades eeskuju, kuidas linnaruumis koledaid kohti toredaks muuta.

«Tegime selle ümber vägagi lihtsalte vahendiega,» kinnitas TAB klubi juht Maria Derlõš. «Eesti Murudelt tuli muruvaip, rullisime murumättad asfaldile, nende vahele killustiku, et autod saaks sõita. Militaartelkide kattekangas muutis ruumi hubasemaks, lisasime valguteid, Pakendiringluselt tulid kiik ja istumiskohad TAB värvides - must ja roosa. Punaste uste taga on sissepääs TAB klubisse,» selgitas ta.

Et praegu TAB klubiks olev ruum kujutab endast tegelikult arhitektuurikeskuse seminariruumi, mõlgutatakse mõtteid, et kauni tagahoovi võikski niisugusena kasutusele võtta. «Sel moel oleks ruum vägagi toimiv,» kinnitas ta.

Derlõš julgustas linnaruumis taolisi nurki kasutusele võtma. «Tuleks mõelda, kas ruumile oleks sel moel võimalik rohkem ja mitmekülgset kasutust leida. Tihti sõltub ruumi kvaliteet pisiasjadest, mida saab suhteliselt kerge vaevaga ja minimaalsete kuludega muuta,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles