Galerii: vaata, mida pakuti Soome suurimal sisustusmessil Habitare 2015

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Helsingis peeti möödunud nädalal Soome suurimat disaini- ja sisustusmessi Habitare 2015.

«Helsingi disaininädala eriväljaandes ütleb hollandlasest disainer Richard van der Laken tähenduslikult: «Disainieriala pole ainult esteetika loomiseks, vaid ka alternatiivide väljapakkumiseks, uute perspektiivide avamine, lahenduste pakkumine nii suurtele kui väikestele ühiskondlikele probleemidele ja tabude murdmine,» kommenteeris messi väisanud ajakirjanik ja Elamusreiside juht Riina Luik. «Van der Laken toob näiteks arvukalt disainerite loodud töid nagu: Ikea «Better Shelter», Jan Rothuizeni «Refugee Republic», Hyperakti «The Refugee project» etc. mis on sündinud tänastest globaalprobleemidest ajendatuna.»

«Helsingi disaininädala (9.-13.09) raames toimus hulgaliselt toredaid üritusi, üks tuntumaid ja mastaapsemaid on kahtlemata sisustusmess Habitare, mis pakkus seegi kord üksjagu põnevaid ja innovaatilisi ideid,» kommenteeris Luik. «Puit, puit ja veelkord puit näis olevat paljudele eksponentidele kõige südamelähedasem teema,» nentis ta. «Pilku köitsid nii naturaalpuidust mööbel, lambid ja sisustuselemendid kui ka metsast inspireeritud tekstiilid. Alates Bestore , Sagala Design´i ja Disain Paleti «puidutekstiilidest» ja «metsalugudest», Pahkat´i «sääsetelgiga», Vita «käbilampide», saunaaksessuaaride ja Trash Cuisini nurgas pakutud nutikate lahendustega lõpetades. Ehedus ja looduslähedus on endiselt au sees.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles