Millised on maailma kõige elamisväärsemad linnad 2015?

Kristel Trell
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Melbourne on maailma kõige elamisväärsem linn.
Melbourne on maailma kõige elamisväärsem linn. Foto: SCANPIX

Austraalia linn Melbourne juhib jätkuvalt maailma kõige elamisväärsemate linnade edetabelit, selgus Economist Intelligence Uniti (EIU) korraldatud uuringust, vahendab CNN.

Melbourne valiti selle tiitli kandjaks viiendat korda. Maailma elamisväärsemate linnade 2015 edetabeli esiotsa jõudsid veel ka Viin, Vancouver, Toronto and Adelaide ning Calgary. Uuringus tõsteti esile nende linnade head taristut, tervishoiusüsteemi ning raskete kuritegude vähesust.

Elamisväärsuse reitingult on tõusnud Hiina linnad - Peking jõudis elamisväärsuse edetabelis 69. kohale. Maailma kõige hullem linna elamiseks pole ilmselt kellelegi üllatus: kodusõjas vaevleva Süüria pealinn Damaskus jäi elamisväärsuse edetabelis viimaseks.

EIU uuringus, mis hõlmab 140 linna üle ilma, vaadeldakse viit kategooriat: stabiilsust, tervishoidu, haridust ja taristut, aga ka ning kultuuri ja keskkonda. Üldine keskmine elamisväärsus üle ilma on aga langenud - põhjuseks süvenev ebaturvalisus, korduvad terrorirünnakud ja rahutused nii Euroopas kui USA-s.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles