Mustamäele kerkib kirik

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mustamäe Maarja Magdaleena kiriku arhitektuurikonkursi võitja.
Mustamäe Maarja Magdaleena kiriku arhitektuurikonkursi võitja. Foto: Andres Haabu / Postimees

Tallinna linnavalitsus eraldab Mustamäele kiriku projekteerimise toetamiseks reservfondist 70 000 eurot.

Eelnõu kohaselt eraldatakse reservfondist 70 000 eurot Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku Mustamäe Maarja Magdaleena koguduse hoone projekteerimise toetuseks.

Mustamäe linnaosavanema Helle Kalda sõnul algas EELK ja Tallinna linna koostöö Mustamäele kiriku ehitamiseks 2012. aastal ning nüüdseks on sõlmitud hoonestusõiguse leping, mis võimaldab Kiili tn 9 krundile kiriku ehitada.

«EELK viis läbi kirikuhoone arhitektuurikonkursi ning konkursi võidutöö kohase hoone projekteerimise eeltoimingud, praegu on käimas kirikuhoone eskiisprojekti koostamine,» ütles Kalda. «Kuna koguduse majanduslik olukord ei võimalda tasuda kirikuhoone projekteerimistööde eest kogu ulatuses, otsustas linnavalitsus kiriku projekteerimisele õla alla panna.»

«Koguduse juures tegutsevad nii leerikool, laste loominguringid, noorte osalusgrupid kui ka eakate teelaud,» ütles linnaosa vanem Helle Kalda. «Kogudus korraldab ka loenguid erinevatel teoloogilistel ja muudelgi inimeste jaoks tähtsatel teemadel, suviseid lastelaagreid ja ekskursioone, suur rõhk on heategevusel, 2013. aastal alustati toidupakkide jagamist linnaosa vähekindlustatud peredele jne. See töö, mida Mustamäe Maarja Magdaleena väike kogudus teeb, on hindamatu!»

EELK Mustamäe Maarja Magdaleena kogudus üürib praegu ruume Mustamäe linnaosa valitsuse soklikorrusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles