Video: noor plaatija astub võistlustulle Brasiilia maamärgiga

Kristel Trell
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Youtube

Noor Eesti meistrimees Olav Leisson (21) astub Brasiilias Sao Paolos toimuval ülemaailmsetel kutsemeistrivõistlustel WorldSkills 2015 võistlustulle omapärase lahendusega: mehe käe all saab keraamilistest plaatidest seinale laotud Rio kuulsaim maamärk, Kristuse kuju.

Noormehe hinnagul on Rio kuulsaima maamärgi loomine keraamilistest plaatidest keeruline töö, mida vaevalt et keegi telliks. Kuidas noorel meistril kuju loomine välja tuli, näed TV3 videost!

 Osavate kätega noormehel on ilmselt tulevikus tööturul lööki. «Head plaatijad on nõutud, neid on raske leida,» tõdes noormehe juheldaja Meeta Heinaste Tallinna Ehituskoolist.

Ülemaailmsetel kutsemeistrivõistlustel WorldSkills 2015. Võistlustel osalevad 1200 õppurit 63 riigist, Eestit esindavad üheksa noort meistrit. Kutseõppurite maailmameistrivõistlustel esindavad Eestit noored meistrid eri kutsekoolidest. Võistlustulle astuvad seitsme eriala kutseõppurid: mehhatroonikud, maastikuehitajad, mööblitisler, plaatija, infotehnoloog, veebidisainer  ja restoraniteenindaja.

WorldSkills on hea võimalus noortele, kes on edukalt osalenud Eesti kutsemeistrivõistlustel. Sel aastal on Eesti võistlustest osa võtnud enam kui 450 noort ning osalejate arv on iga aastaga kasvanud. Kutsemeistrivõistlustel osalemise populaarsus kasvab ka mujal maailmas, mis on noortele kindel märk, et kutseharidus annab eeldused edukaks karjääriks.

Tänavu toimub WorldSkills 43. korda ning võistlused kestavad 16. augustini. Iga kahe aasta tagant peetav suurvõistlus on noortele tähtsaim kutseoskuste testimise ja näitamise koht. Eesti koondis on maailmameistrivõistlustest osa võtnud neljal korral, seni on parimaks soorituseks olnud kümnes koht ning koju on toodud neli meisterlikkuse medalit. Noorte treeninguid ja osavõttu üleilmsetel võistlustel korraldab Sihtasutus Innove.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles