Galerii: Eestimaa kaunid rõdud ja terrassid

Kristel Trell
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Bauhofi suurel rõdu- ja terrassikonkursil kohtas tõeliste tuhkatriinurõdude imelist ümbersündi: näiteks kerkis nurkralt tühjale hoovile imekaunis Inglise stiilis terass või tõusis sõna otses mõttes tuhast imekauni terrassina mahapõlenud hoone vundament.

Bauhof otsis juba kolmandat aastat järjest julgeid, nutikaid ning kauneid rõdu- ja terrassilahendusi. Suur Rõdukonkurss kestis mai alguses kuni juuli lõpuni ning selle käigus sai oma rõdu või terrassi esitada kahes kategoorias - Suurim muutuja ja Nutikas rõdu.

Aasta Rõdu 2015 tiitli saaja valis välja žürii, kuhu kuulusid Bauhofi Aiaparadiiside aiaosakondade juhatajad ja teised aiakaupade eksperdid. Aasta rõdu 2015 tiitel läks Tartumaale Ülenurme, kus võidu tõi taaskasutus, julge värvivalik ning terviklik ilme. Aasta Rõdu tiitli võitnud perekonna auhinnaks on 1500 eurose Estraveli reisikinkekaardi. Võtja sõnul on värvirõõmsa terrassi näol tegemist nende pere lemmikpaigaga.


Suurima muutuja puhul oli oluline välja tuua enne ja pärast pildid ning Nutika rõdu juures sai määravaks väikese pinna nutikas kasutus või uudsed lahendused. Kokku esitati 140 tööd. Suurima muutuja tiitel läks Rakverre, kus pererahvas oli muidu nukralt tühjale hoovile ehitanud kauni inglise stiilis terrassi. Suurima muutja auhinnaks on 200 eurone Bauhofi kinkekaart.


Nutika lahenduse tiitel läks Tartusse, Annelinna, kus tõestati ilmekalt, et ka tüüpilise paneelmaja rõdu saab vähese eelarvega mõnusaks puhkenurgaks muuta. Nutika lahenduse auhinnaks on 200eurone Bauhofi kinkekaart.


Publiku lemmiku tiitel läks Jõelähtmele, Kännu Tallu, kus mahapõlenud hoone vundamendile oli pereema rajanud hubase terrassi. Publiku lemmiku auhinnaks on 100eurone Bauhofi kinkekaart.

Vaata kõiki võistlusel osalenud rõdusid ja terrasse siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles