Nipinurk: teeme terrassi värviliseks

Kristel Trell
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Värviline terrass.
Värviline terrass. Foto: Lugeja foto

Suvi on küll kaunikesti sombusevõitu, aga värvirõõmus terrass aitab kindlasti meeleolu tõsta.

Üks võimalus on värvida üle igav pruun või valge puidust terrassimööbel: erksavärvilised toolid ja laud teevad kahtlemata tuju paremaks; neid tuleks kombineerida naturaalsemat ja tagasihoidlikumat tooni tekstiilide ja lauanõudega, et värviline mõjule pääseks. Lihtsat pinki aitavad elavdada värvilised padjad. Kel tahtmist, võib värviliseks võõbata ka piirdeaia, värviaktsenti lisavad erksatoonilised lillepotid või taimekastid.


Nutikas ja näpuosav terrassikujundaja võib ronitaimedele mõeldud redelist lõigata sobivad tükid, need üle värvida ning kinnitada need väikse suvekööki mõeldud kapikese külgedele: nii on saadud sobiv alus, kuhu kinnitada nagid näiteks grilltarvikute, käterätikute jms. tarbeks. Nopi ideid ajakirjast Better Homes and Gardens.

Üks odavamaid ja lihtsamaid võimalusi värvilise terrassimööbli meisterdamiseks on lihtsad kaubaalused: neid võib teinekord ehituspoe laoplatsilt puhta tasuta või väikese raha eest saada, osava näputöö tulemusena saavad neist aga sohvad, lamamistoolid, riiulid, koguni voodid. Nopi ideid siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles