Kinnisvarafirma: eestlase unistuste kodu on kõrge lae ja terrassiga

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loft.
Loft. Foto: SCANPIX

1Partner Kinnisvara tegevdirektori Martin Vahteri sõnul on eestlaste seas praegu kõige kuumemad kinnisvaratrendid heledad toonid, loftid ehk ülikõrgete lagedega korterid ning terrassid.

Martin Vahteri sõnul  90ndate stiilis erilahendusi enam ei ehitata ega osteta. Tema sõnul on trendid läinud peenemaks ja detailitäpsemaks, hästi müüb skandinaavialik ja hele sisustus. Samuti on hinnatud terrassid ja rõdud, mis pole ammu enam pelgalt koht pesu kuivatamiseks. Martin Vahteri sõnul on ostuotsus emotsionaalne.

Kinnisvaraeksperdi kinnitusel on mood muutunud kallimaks, näiteks oli mullune vaadatuim kinnisvarakuulutus loft-tüüpi korter. «Vanadest industriaalehitistest korterite tegemine on ülemaailmne trend ning ka siin renoveeritakse selliseid maju järjest enam,» ütles Vahter ja lisas, et Eestis on loft'ide ehitamiseks palju head algmaterjali. Sellise pinna miinus võib kinnisvaraeksperdi hinnangul aga olla kallis hind ja kõrged ülalpidamiskulud.

Vahteri sõnul on parimad taolise arhitektuuri näited on Rotermanni ja Lutheri kvartalid, mis on mõlemad välja müüdud ja väga nõutud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles