Maa-amet hakkab pakkuma kinnisvaraturu ülevaateid

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimene ülevaade keskendub haritava maa hinnaudünaamikale.
Esimene ülevaade keskendub haritava maa hinnaudünaamikale. Foto: Elmo Riig / Sakala

Maa-amet hakkab koostama ja avaldama kinnisvaraturu ülevaateid eesmärgiga pakkuda usaldusväärset informatsiooni kogu Eesti kinnisvaraturu erinevate sektorite hindade ning trendide osas.

«Maa-amet valdab kõige täpsemat kinnisvaraturgu puudutavat teavet, ja seda nii üle-eestiliselt kui ka kõigi kinnisvaraturu sektorite kohta,» ütles ameti peadirektor Tambet Tiits.

«Oma ülevaadetega soovime ennekõike abiks olla kodanikele, kes otsuste tegemisel või mõnel muul põhjusel vajavad sellekohast informatsiooni; kuid ka riigiasutustele, omavalitsustele, kinnisvaraarendajatele ja kõigile teistele, kel vähegi selle valdkonnaga puutumust.»

Maa-ameti ülevaated käsitlevad ligi paarikümneaastast ajajärku ehk vaadeldakse nii viimaste aastate tehinguid kui ka neid, mis tehtud enne viimast maa korralist hindamist 2001. aastal.

Aluseks võetakse ameti tehingute andmebaasist pärit statistika, keskendudes vaid vabaturu tehingutele. Analüüsides arvestatakse mediaanhindasid, mis aitab vältida ekstreemsete hindade mõju väärtustele, teatas amet.

Ülevaated leiab http://www.maaamet.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles