Efteni uus kinnisvarafond pakub avalikult aktsiaid

Anette Parksepp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eften Kinnisvarafondi juhatuse esimees Viljar Arakas.
Eften Kinnisvarafondi juhatuse esimees Viljar Arakas. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Juunis tegevust alustav investeerimisfond Eften Real Estate Fund III AS kuulutab välja aktsiate avaliku pakkumise minimaalse investeerimismahuga 10 000 eurot ühe investori kohta.

Fondivalitseja partnerid ja fondijuhid on tänaseks fondi investeerinud 3,3 miljonit eurot. Märkimisperiood on 15. juuni–3. juuli 2015 ning aktsiaid saavad märkida ainult Swedbanki kliendid. Avalikku pakkumist korraldab fondivalitseja Eften Capital AS ja märkimist korraldab Swedbank.

Eften Real Estate Fund III AS plaanib lisaks Eften Capitali partnerite alginvesteeringule kokku kaasata 6,5-36 miljonit eurot aktsiakapitali, mis investeeritakse rahavoogu tootvasse ärikinnisvarasse Balti riikides.

Eften Real Estate Fund III AS’i fondijuht Viljar Arakase sõnul oleme praegu olukorras, kus võlakirjade hinnad ja aktsiaturud on ajaloolisel kõrgtasemel ning ärikinnisvara pakub mõõduka riskiga, stabiilset, rahavooga investeerimisvõimalust. «Kui Skandinaavias on ärikinnisvara tootlused langemas juba alla nelja protsendi, siis Balti turul on vastavad üürivoo tootlusmäärad 7-8 protsendi vahel. Kasutades mõistlikus määras finantsvõimendust, pakub tänane Balti ärikinnisvaraturg head tootlust, mida tahame ka Eesti jaeinvestorile pakkuda,» lisas Arakas.

Vastavalt Finantsinspektsiooni kinnitatud fondi prospektile võib fond kasutada laenuvõimendust kuni 65 protsenti kinnisvarainvesteeringu väärtusest. Tegemist on esimese fondiga, mis teeb jaeinvestoritele kättesaadavaks investeeringu suuremahulistesse ärikinnisvaraprojektidesse.

Finantsinspektsioon kinnitas Eften Real Estate Fund III AS põhikirja 4. juunil 2015. Tegemist on kümneaastase tähtajalise fondiga, millest kolm aastat on investeerimisperiood ning seitse aastat hoidmiseks ja väljumiseks. Eften Real Estate Fund III AS on plaanis peale investeerimisperioodi lõppemist noteerida Balti börsil, mille tulemusel muutub fond tähtajatuks.

Eften Real Estate Fund III AS on fondivalitseja Eften Capitali poolt 2015. aastal asutatud Balti riikide ärikinnisvarasse investeeriv alternatiivne kinnisvarafond, mis juhindub oportunistlikust ja väärtust lisavast investeerimisstrateegiast. Eften Capital AS on 2008. aastal asutatud varavalitsemise ettevõte, mis tegeleb peamiselt ärikinnisvarafondide ja portfellide valitsemisega. Eften Capital AS omab alternatiivse fondivalitseja litsentsi ning kuulub Finantsinspektsiooni järelevalve alla. Eften Capitali grupi ettevõtete valitsemise alla kuulub kokku 41 ärihoonet Eestis ja Lätis, milles tegutseb üle 500 üürniku ning mille kogu turuväärtus on 320 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles