KV.EE: Suve algus on õige aeg üürikorteri vahetamiseks

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
On õige aeg üüripakkumisi uurida.
On õige aeg üüripakkumisi uurida. Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Tallinna korterite üüripakkumine kasvab, mis annab üürnikele suurema valikuvõimaluse. Suurem pakkumine hoiab portaali KV juhataja Tarvo Teslon sõnul üürihinna ohjes.

«Pakkumiste arvu taga on osalt kevadel lõppevad tudengite üürilepingud. Samuti jõuavad üüriturule teisese ostu-müügituru korterid, mida omanikel ei õnnestu soovitud hinnaga maha müüa. See paneb kinnisvaraomanike müügimõtetest loobuma ja otsustatakse üürileandmise kasuks,» selgitas Teslon üüripakkumiste arvu suurenemist.

«Suurem pakkumine ehk laiem valikuvõimalus on kindlasti mõistlikum aeg koduvahetusele mõelda, kui augusti-septembri iga-aastane üürinõudluse tipp-periood.»

Kui eelmise aasta lõpus oli portaalis KV ligikaudu 1900 Tallinna korteri üüripakkumist, siis mai kuus oli neid juba ligi 2400. Seega on üüripakkumine kasvanud veerandi võrra. Tähelepanu väärib, et enam on suurenenud eraisikute üüripakkumiste arv.

Vaatamata pakkumise kasvule on meil Tallinnas siiski üürikorterite defitsiit. Praktika näitab, et maakleritasu mitteküsiv eraisik saab üüripakkumises küsida hinda 5-10% keskmisest enam.

«Lisaks on huvipakkuv, et otse omanikult üüripakkumisi vaadatakse 2-4 korda enam kui vahendajate üüripakkumisi,» tõi Tarvo Teslon välja üürisektori uued trendid.

Vaatamata pakkumiste arvu suurenemisele ehk üürileandjate vahel konkurentsi kasvule on üüripakkumiste hind liikumas tõususuunas. Maikuine Tallinna üüripakkumiste keskmine hind portaalis KV oli 9,50 eurot ruutmeetri eest.

Veel aasta tagasi küsiti Tallinna korteri üürihinda euro võrra vähem kui tänavu mais. «Kiire statistiline hinnatõus ei tähenda siiski, et samaväärse korteri üürhind oleks aastatagusest üle 10% võrra kõrgemal. Uute korterite usin arendamine toob neid näpu otsaga üüriturule. Üüriturule lisanduvad kallimad korterid tõstavad keskmist näitajat. Samaväärse korteri üürihind on aastatagusel tasemel või mõne protsendi võrra kõrgemal, » kirjeldas Teslon hindu mõjutavaid tegureid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles