Eesti Arhitektide Liit hakkab välja andma aastapreemiat

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Allmann.
Indrek Allmann. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/EMF

Eesti Arhitektide Liit (EAL) kuulutas esmakordselt välja aastapreemia konkursi, mille eesmärk on tõsta esile ja tunnustada igal aastal üht silmapaistvat arhitektuuriteost ning selle autorit.

«EALi arhitekti aastapreemiaga tahame anda oma liikmetele veelgi rohkem motivatsiooni tulla välja uuenduslike arhitektuuriliste lahendustega,» märkis Eesti Arhitektide Liidu president Indrek Allmann.

Töid aastapreemiale saavad esitada arhitektide liidu liikmed ja neid hindab rahvusvaheline žürii.

«Sellega soovime me kindlustada, et võidutöö ei oleks erakordne mitte üksnes Eesti kultuuriruumi kontekstis, vaid paistaks eriline ja uuenduslik ka rahvusvahelisele vaatajale,» ütles Allmann.

Sel aastal teeb valiku kõrgelt tunnustatud Soome arhitekt, professor Rainer Mahlamäki.

5000 euro suuruse preemia väljaandmist toetab AS Merko Ehitus, kellega sõlmiti täna viieaastane koostööleping.

«Teeme arhitektidega igapäevast tihedat koostööd ühise eesmärgi nimel – luua ja rajada funktsionaalseid ja kestvaid arhitektuuriteoseid. Meil on au toetada valdkonna arengut koostöös Eesti Arhitektide Liiduga ning anda oma panus arhitektide töö tunnustamisse,» ütles AS Merko Ehitus juhatuse liige Tõnu Toomik.

Preemia antakse välja iga eelneva aasta jaanuarist kuni jooksva aasta 30. aprillini valminud ja kasutusse võetud arhitektuuriteose projekteerimise eest. Tänavusele konkursile saab töid esitada kuni 30. juunini.

EALi arhitekti aastapreemia 2015 võitja kuulutatakse välja avalikul arhitektuuripreemiate galaüritusel 4. detsembril Arhitektuurikatla suures saalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles