Soome kõrgharitud võõrtöötajaid jahmatavad sealsed üürihinnad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teise kodu pidamise põhjuseks on peamiselt töötamine või õppimine põhilisest kodust eemal — teises linnas või vallas.
Teise kodu pidamise põhjuseks on peamiselt töötamine või õppimine põhilisest kodust eemal — teises linnas või vallas. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kõrgetel ametikohtadel töötavad Soome immigrandid leiavad, et mõistliku hinnaga korterit Helsingi kesklinnas on ülimalt raske leida – Helsingi üürihinnad sarnanevad juba Londoni omadega, leidis teadur Elina Eskelä.

Tema sõnul ootavad Põhja-Euroopas töötavad inimesed, et elamiskulud on madalad ning neid jahmatavad üüride ja muude tasude tõusud, vahendas Yle.

«Minu kodumaal on 90 ruutmeetri suurune korter normaalne. Siin loetakse 45-ruutmeetrist korterit ruumikaks,» sõnas Claudio Camacho Hispaaniast.

Ent mitte kõik võõrtöölised ei tunne ühtemoodi. Ukrainast pärit Anna Koroljuk on töötanud Soomes seitse aastat. Ta ütles, et üürimine on raske, ent mitte võimatu - tema palgast 30 protsenti läheb eluasemele. 

Eskelä küsitles 70 spetsialisti. Peaaegu kõik neist nõustusid ühes punktis – soomlased peaksid olema avatumad. Eriti need, kes elavad kortermajades. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles