Lauluväljaku lähedusse kerkivad uued kortermajad

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paevälja Lasnamäel.
Paevälja Lasnamäel. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES/

Tallinna linnavalitsus kehtestab homsel istungil detailplaneeringu, mille raames rajatakse Lasnamäe servale lauluväljaku naabrusse kolm uut kortermaja.

Narva maantee 105/Mäe 2, Narva maantee 105a ja 107 kruntide detailplaneeringuga on 0,64 hektari suurusele planeeringualale kavandatud üks kuni kuue maapealse ja kahe maa-aluse korrusega äripindadega korterelamu, üks kuni nelja maapealse ja ühe maa-aluse korrusega korterelamu ning üks kuni kaheksa maapealse ja ühe maa-aluse korrusega äripindadega korterelamu, teatas linnavalitsuse pressiteenistus.

Planeeritud maa-ala asub Lasnamäe linnaosas Paevälja asumis Narva maantee ja Mäe tänava ristmikul, Maarjamäe paekalda, Tallinna lauluväljaku ja Paekalda haljasala vahetus läheduses. Praegu on piirkond hoonestatud üksikute kuni kahekorruseliste elamutega, millest enamik on kunagised talukohad.

Detailplaneeringu koostamise algatamist taotles osaühing Arcadia. Arkaadia Halduse AS on võtnud kohustuse tagada oma vahendite arvel detailplaneeringukohaste avalikult kasutatavate teede ehitamine ja üldkasutatava haljastuse, välisvalgustuse ja vihmaveekanalisatsiooni rajamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles