Nõuanne: millised värvitoonid sobivad magamistuppa?

Kristel Trell
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuhmid hallisegused toonid hakkavad valge värvi kõrval särama.
Tuhmid hallisegused toonid hakkavad valge värvi kõrval särama. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Lugeja küsib: millised värvitoonid sobivad magamistuppa?

Vastab Värvikeskuse disainer Eve-Lii Sandre:

Magamistoas  peetakse sobivaimateks rahulikumaid toone. Ka võib olla magamistuba hämaram, kui teised ruumid. Nii võib magamistoas olla kontrastseinaks hoopis hele toon ning ülejäänud seinad viimistleda pehmetes tumedamates kakao, latte, vanaroosa, hallikassinise või mõne muu rahuliku tooniga. Heledal kontrastseinal võib olla näiteks hele tapeet ning seinad on selle kõrval värvitud tapeedist pisut tumedama tooniga, et tapeet ise esile tuleks.

Enamasti kasutatakse kontrastseinana vooditagust, kuna see jääb selja taha ning isegi erksama tooni puhul või jõulise mustriga, ei jää see magamajäämist segama. Samas võib hele üldtoon jääda ka voodist vaadatuna liiga igav. Sellisel juhul võiks kasutada selles seinas mahedaid kontraste tapeedi või värvitud mustrina.  Huvitava efekti annavad ka dekoratiivvärvid, kuid nende puhul peaks samuti jälgima, et kasutatud toonid vaateväljas liiga tugevaid kontraste ei annaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles