Fotokonkurss: lilleilu kortermaja akna all

Tarbija24
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ilusa lillepeenra tegemiseks ei ole alati vaja suurt  aeda. Silma rõõmustava peenra saab teha ka kortermaja juurde, vaja on vaid tahtmist ja pealehakkamist.

Hea kortermaja elanik, kui ka sinu koduakna all on kaunis lillepeenar, siis saada sellest pilt aadressil tarbija@postimees.ee. Pilte ootame kuni 19. juunini. Võitjatega võetakse personaalselt ühendust ja auhinna saab kätte Hortesest.

Peaauhinnaks on roosiistikud aianduskeskuselt Hortes.

Foto: Hortes

1. Sinine roos Rhapsody in Blue

Imeline lavendlivärvi õitega nn sinine roos, aretatud Inglismaal 1999. See ülipopulaarne roos muudab õite värvi – avanedes keskmise suurusega lillad pooltäidetud õied pleegivad heledamaks. Kuni 1,2m kõrguseks kasvav püstine põõsas. Külma- ja haiguskindlus keskmine. Kasvatatud Soomes.

Foto: Hortes

2. Roosiaia kuninganna Nostalgie

Kahevärviliste seest kreemikasvalgete ja servadest kirsipunaste kerakujuliste õitega armastatud ja arvukalt auhindu võitnud lõhnav teehübriidroos Nostalgie on  tõeline roosipeenra kuninganna. Varre otsas on 1-3 ilusat suurt õit, mis meenutavad inglise antiikroose. Õitseb rikkalikult, lõhnab, kõrgus kuni 0,6-1m. Kasvatatakse üksikult või grupis. Haigus- ja külmakindlus hea. Aretatud Saksamaal (Tantau, 1995).

Foto: Hortes

3. Uhke põõsasroos Kiss Me

Suured roosad täidisõielised õied lõhnavad meeldivalt ja meenutavad inglise roose. Õitseb kogu suve. Väga haiguskindel. Roosipõõsas kasvab 60-90cm kõrguseks. Kasvatatud Soomes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles