Kinnisvaraspets: inimesed kolivad linnast välja, sest ei jaksa linnakorterit osta

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kvissentali uuselamurajoon Tartus.
Kvissentali uuselamurajoon Tartus. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Kõrged linnakorterite hinnad on suuremate linnade elanikud viinud taas linnapiiri taha odavamaid kortereid ja maju otsima.

«Kui buumiaastatel kolisid inimesed eufooriaga linnast välja, siis masuperioodil jõuti järeldusele, et linnas on siiski ka hea, sõitmist ju vähem. Nüüd on aga linnakorterite hinnad nii kallid, et inimesed otsivad taas soodsamaid alternatiive nii satelliitasumite korterite kui väiksemate eramute näol,» sõnas Pindi Kinnisvara partner Peep Sooman.

Tema sõnul on eelkõige Tallinn juba ammu väljunud oma tegelikest halduspiiridest. «Peetri alevikku ei peeta rahvasuus enam Tallinnast väljas asuvaks alaks, samuti Laagrit ja muid lähemal asuvaid linnu või alevikke. Saku, Saue, Tabasalu, Kiili, Harku jms ning nende lähiümbrus on muutunud pealinnale tugevaks alternatiiviks,» lisas ta.

Korterite hinnad langevad

Tallinna järelturu korterite hinnad langevad tänavu teises pooles 10-15 protsenti, kuna tarbijate taluvuspiir on käes ja nõudlus ülehinnatud varade vastu on oluliselt alanenud.  

Sooman ütles, et eelkõige peavad hindu korrigeerima vanade energiakulukate elamispindade omanikud, hinnalangus mõjutab peamiselt paneelmaju. «Täna on vanade korterite hinnad ligilähedased uutele sama piirkonna arendusprojektidele ja kel vähegi võimalust, ostavad juba uue korteri, vanad pinnad on jäänud seisma,» sõnas ta.

 «Oleme terve ettevõtte juhtkonna ja analüütik Natalja Levenko toel jõudnud konsensusele, et hetkel võib investeering vanadesse korteritesse olla mõõdetav reaalse rahalise kahjuga,» lisas Sooman.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles